HANIMLARIN NAMAZ KILMASI VE ABDEST *** BİR NASİPSİZİN SAVI PDF 
Pazar, 07 Mart 2021 00:00

HANIMLARIN NAMAZ KILMASI VE ABDEST

Merhaba Hocam, hanımların sürdüğü ojenin namaz için abdest ve gusül alın­madan önce silinmesi gerekir mi? Hanımların evde yalnızken başı açık şekilde veya evde rahat ettiği kıyafeti ile namaz kılması dinimizce uygun mudur? Saygılarımla,...

Cevap: Özetle: Örtünme yabancı erkeklere karşı uygulanacak bir şeydir. Kadın evinde mahremlerinin yanında örtünmek zorunda değildir, Kadının mahremleri yanın­da göğüsleri dahi haram değildir. 

Namaza gelince: Kadın, el, yüz, ayakları hariç diğer organlarını kapatmak sure­tiyle namaz kılabilir. Giysinin darlığı namaza engel değildir.  Oje de abdeste ve gusle engel olmaz. Siz öyle dini daraltanların uçuk fetvalarına bakmayın. Allah namazda kulun giy­sisi­ne değil, kalbine bakar. Kalb vesveselerle dolu olduktan sonra vücu­du kapalı olsa ne çıkar, açık olsa ne çıkar.  Her şeyden önemli ve öncelikli olan ibadette kalbi yani düşünce merkezini vesveselere, şeytani düşüncelere kapatmak ve sadece Allah sevgisinde yoğunlaşmaktır.

 


 

BİR NASİPSİZİN SAVI

Hocam Saygılar, Malumunuz sosyal medya oldukça etkili, Alevi inancında olan bir arkadaşım Facebook sayfasında Kurandaki Problemler konu başlığı ile uzun bir liste paylaşmış, Müsaadenizle uygun bir şekilde cevap vermek isteriz. Durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim...

Cevap: Kur’ân okumaktan âciz, Kur’ân’ın orijinal dilinden habersiz bir kişi, kendinde Kur’ân’da birtakım eksiklikler bulmuş. Okurumuz buna cevap vermemizi istiyor.  

Bu saçma sapan şeylerin yanıtları "Gerçek Din Bu" adlı Kitabımda olduğu gibi “İslâm'a İtirazlar Kur'ân'dan Cevaplar” adlı kitabımda da vardır. Aynı şeylerin tekrarı olan bu saçmalıkları cevaplamaya kalkmak, bunlara değer vermek olur. Kur­'ân'ın dediği gibi dileyen inanır, dileyen inkâr eder. Kur'ân bu insanların sonunda yüz üstü sürüneceklerini vurgular. Bu saçmalıklara vereceğim tek cevap yüce Allah’ın buy­ru­ğudur:

 "Allah'a ve Elçisine karşı gelen(onların koyduğu sınırlardan başka sınırlar koymağa kalkan)lar kendilerinden öncekilerin tepelendikleri gibi tepelenecek­lerdir! Biz açık açık âyetler indirdik. Kâfirler için kü­çük düşürücü bir azâb var­dır." (Mücâdele: 5)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş