“BİZ ALLAH İÇİNİZ VE BİZ O’NA DÖNECEĞİZ!” PDF 
Çarşamba, 30 Aralık 2020 16:48

“BİZ ALLAH İÇİNİZ VE BİZ O’NA DÖNECEĞİZ!”

Bugün öğrendiğime göre değerli arkadaşım, İlâhiyat Fakültesi mezunu, İmam Hatip Okulu Müdürlüğünden emekli öğretmen Ahmet Turan Kar Hakk’ın rahmetine gitmiştir. İhlaslı, merhametli duyarlı bir insandı. Ben kendisini severdim, o da bizi çok sever, hakkımızda güzel zan beslerdi.

1934 doğumluydu, hemen aynı yaşlardaydık. 1965 yılında bir yıl kadar aynı okulda beraber öğretmenlik yapmıştık. İlmiyle âmil yani bildiğini uygulayan samimi bir mü’min idi. Ama her faninin sonu dünyadan göç edip Hakk’ın rahmetine gitmektir. Cenabı Mevlâ: “Kullu nefsin žâiḳatu’l-mevt: Her can ölümü tadacaktır!” (Enbiya: 35) buyurmuştur. Cenabı Hakk’ın bu kesin hüküm ve fermanından kaçış mümkün değildir. Cenabı Hak: “Allah’a kaçın!”(Zâriyat: 50) buyurur.

Allah’a kaçmak, O’nu arzulamak, O’nun rızası uyarınca hareket etmek, kaderine gönülden razı olmak demektir. O’nun kaderine razı olan üzüntüden kurtulur. Peygamberimizin buyurduğu üzere “Kadere inanan, üzüntüden kurtulur.”

Ahmet Turan Kar, içtenlikli, mütevazı ve duygusal bir mü’­min idi. Kendisinin: “Ey huzura eren nefis! Razı edici ve razı edilmiş olarak Rabbine dön! (İyi) kullarım arasına katıl! Cennetime gir!” (Fecr: 27-30) ve “Rablerinin (azabından) korunanlar bölük bölük cennete sevk edilmişlerdir. Kapıları daha önce açılmış bulunan cennete vardıklarında onun bekçileri onlara, ‘Selâm size, (ne) hoşsunuz, ebedî kalmak üzere buraya girin!’ demişlerdir.” (Zümer: 73) âyetlerinde tanımlanan kullardan olmasını niyaz eder, ailesine de Yüce Mevlâ’dan sabr-i cemîl ve ecr-i cezîl ihsan buyurmasını dilerim.

Allah kendisini Cennette Resul-i Ekremine komşu eylesin!

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş