KİN DOLU BİR E-MAİL (1) PDF 
Pazartesi, 07 Aralık 2020 00:00

KİN DOLU BİR E-MAİL (1)

Ayyıldız rumuzunu kullanan içi kin dolu ... bana aşağıdaki e-maili göndermiş:

"Nasılsınız diye sormayacağım. Çünkü hiç umurumda değilsin. Ölmeni temenni ederim. Sen nasıl peygamberin bize emanet ettiği ehlibeyte dil uzatırsın?" şeklinde küfürle karışık ifadesinden sonra "Hz. Alî hakkındaki sahih hadisleri inkâr etmeni anlayamadım. Sen ve senin gibiler Yezîd ve Muâviye p..lerinin günümüzdeki temsilcilerisiniz. Allah belânı versin. Ayyıldız" diyor.

Okurlarım bu tür insanların düzeyini değerlendirirler. Ben Allah Resulünün Ehl-i Beyt'i hakkında hiçbir saygısız ifadede bulunmadım. Bu benim haddime değildir zaten. Bu adam nereden böyle bir yargıya varmış, bilmiyorum. 14 asır önce ölmüş insanlara sövmek de İslâm terbiyesiyle bağdaşmaz. Ne olursa olsun, Peygamber'in hem kayınbiraderi hem de sahâbîsi olmuş, Hz. Ömer ve Hz. Osman dönemi boyunca Şam valiliği yapmış bir zat hakkında, onun kullandığı kelimeleri edepli bir Müslüman Kullanmaz. Ben şahsen Muâviye'ye hiç sempati duymadım ve duymam da. Ama Müslüman, her şeyden önce saygılı, hazımlı insandır. 14 asır önceki olayları bugüne taşıyıp insanlar arasına düşmanlık tohumu ekmenin ne anlamı var? Kaldı ki Hz. Peygamber, Ehl-i Beytini niçin bize emanet etsin? Biz Peygamber'in Ehl-i Beytini gördük mü? Onlara nasıl bir hizmetimiz olabilir ki? Eğer Peygamber Ehl-i Beytini birilerine emanet etmişse bu, elbette bizler değiliz, kendi çağdaşları, kendisinden sonra Ehl-i Beyt'in aralarında yaşadığı toplumdur. Biz onlar arasında değildik ve onlar arasındaki olaylardan da uzağız. Ben burada İmam-ı Şâfiî'nin bir sözünü hatırlatmak isterim: "Allah bizim elimizi o olaylara karıştırmadı, dilimizi de karıştırmasın!"

Sen istediğin kadar tarihe sövsen, birilerine sövsen kazancın ne olur? Olayları değiştirebilir misin? Olayları yeniden yaşayabilir misin? Ölmüşlere sövmek İslâm âdâbına aykırıdır. Peygamberimiz: "Ölmüşlerinizi hayır ile anınız!" buyurmuştur.

Bana reva görülen ifadeler, bağnazlığın, önyargının, kin ve nefretin belirtileridir. İnsan bu kadar seviyesizleşebilir. Ben, hâşâ, Peygamber'in hiçbir hadisini inkâr etmem. Ama Hadis diye ortaya atılan bir sürü uydurma var. Hadis uzmanları bu yalanları tespit etmişlerdir. Burada bunun ayrıntılarına girmeğe gerek görmüyorum. Allah haklıya yardım etsin.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş