75 YAŞINDA REHİNE SOPHIE, MALİ'DE MÜSLÜMAN OLUP FRANSA'YA MERYEM OLARAK DÖNDÜ... (1) PDF 
Pazartesi, 30 Kasım 2020 00:00

75 YAŞINDA REHİNE SOPHIE, MALİ'DE MÜSLÜMAN OLUP FRANSA'YA MERYEM OLARAK DÖNDÜ... (1)

4 yıl rehine kaldığı Mali'de İslâm'ı seçerek Meryem adını alan Sophie Pétronin, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hitaben bir mektup yazdı.

Fransız aktivist Sophie Petronin, Mali’nin kuzeyinde yer alan Gao bölgesinde çocuklara yardım amaçlı bir kuruluşu yönettiği sırada 2016 yılında kaçırılmıştı.

Dört yıl aradan sonra özgürlüğüne kavuşan 75 yaşındaki Petronin’i havalimanında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıladı. Fakat Macron’u şok eden bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Macron, “Hoş geldin Sophie” sözüne karşılık “Benim adım Sophie değil Meryem” karşılığını aldı. Petronin’in Müslüman olduğunu öğrenen Macron, planladığı basın toplantısını iptal etmiş ve havaalanını terk etmişti.

rehine sophie

İşte, Meryem Pétronin'in Fransız Cumhurbaşkanına yazdığı o mektup:

"Sayın Macron;

Hidayete tabi olanlara selam olsun..

Temiz beyaz bir ırktan olan Katolik Hristiyan Fransız kadın Sophie Pétronin, 75 yaşından sonra Müslümanlarca 4 yıl esir edilmişken nasıl Müslüman olur diye şaşkınlık içinde olduğunuzu öğrendim.

Müsaade ederseniz size durumu izah edeyim…

Sayın Macron,

Evet ben Müslümanların elinde esirdim. Ama onların bana asla bir kötülükleri dokunmadı. Bana karşı davranışları daima ölçülü ve saygılı bir çerçeve içinde idi. Bana yiyecek ve içecek sunuyorlardı.

Kaynakları sınırlı olmasına rağmen kendilerine karşı bana öncelik veriyorlardı. Kişilik haklarıma saygı gösteriyorlardı. Hiçbir sözlü ya da fiziksel tacize maruz kalmadım. Ne dinime ne de Hz. İsa’ya ne de bakire Meryem’e, sizin Hz. Muhammed (s.a.v)’e küfrettiğiniz gibi küfretmediler.

Beni Müslüman olmaya zorlamadılar; ama ben İslam’ı suyla temizlenen ve Rablerine günde beş defa namaz kılan, bir ay Ramazan orucu tutan insanların ahlaklarında gördüm.

Sayın Macron,

Mali’deki Müslümanlar fakirler evet… Ülkeleri de fakir; Eiffel kuleleri yok. Bizim Fransız parfümlerimizi de bilmezler... Ama onlar bizim bedenlerimizden ve kalplerimizden daha temizler.

Evet onlar, atik arabalara sahip değiller; yüksek gökdelenlerde de oturmazlar, ama onların davası bulutların üzerinde; inançları da dağlardan daha köklüdür.

Sayın Macron,

Siz hiç hayatınızda Kur’an okunuşunu dinlediniz mi? Onlar gece-gündüz namazlarında Kur’an okurlar.

Ne anlama geldiğini anlamasanız da o ne güzel bir okuyuştur! Onları dinlerken vücudunuz titrer, tüyleriniz ürperir. Onlar Allah’ın kelamını okurlar ve onu ezberleyerek korurlar. İşte o zaman bilinç altınızla anlarsınız ki o bir beşer sözü değil aksine göklerden indirilen semavi bir sözdür. Ve İçinizde sabah akşam okudukları semavi okuyuşun ne anlama geldiğini anlamak için karşı konulmaz bir istek doğduğunu hissedersiniz.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş