BÜYÜDEN KURTULMAK VE HUZUR İÇİN NE YAPMAK LÂZIM? PDF 
Cumartesi, 21 Kasım 2020 00:00

BÜYÜDEN KURTULMAK VE HUZUR İÇİN NE YAPMAK LÂZIM?

Hocam benim iki sorum var.

1- Nişanlımla bana büyü yapıldığını düşünüyorum. küçük bir yerde yaşıyoruz ve çevremizde beraber olmamızı istemeyen insanlar var. Birçoğu da cahil insanlara çabuk kanacak oldukları belli. Evden de eşyam kaybolunca iyice korkmaya başladım. Hocam büyü yapılmışsa ne yapmam lazım?

2-Hocam bir eve huzur gelmesi için ne yapmak lazım? Evimiz çok huzursuz. Allah’ın rahmeti üzerinizde olsun hocam. Teşekkür ederim...

Cevap: Kardeşim size büyü yapıldığı düşüncesi bir evhamdan ibaret olabilir. Eşyası çalınan çok insan var. Geçenlerde bir dostumun da eşyası çalındı. Hırsızlar büyü ile mi hırsızlık ediyor? Nereyi kestirirse oraya giriyorlar. Her şeyi büyüye yorup insanları zan altında bulundurmak doğru değil, günahtır.

Ayrıca ben büyü nasıl yapılır, nasıl çözülür böyle şeyleri bilmem. Biz dinin hükümlerini okuruz ve onları biliriz. Bizim okuduklarımızda büyünün nasıl yapılıp nasıl çözüleceği yazılmıyor. Ancak büyü yapmanın küfre eşdeğer bir günah olduğu yazılıyor. Böyle bir kuşku durumunda yapacağınız şey Kul Euzu birabbi’l-felak, Kul Euzu birabbinnas surelerini inanarak okumak ve Allah'a sığınmaktır. Allah'a sığınıp dayanan kimseye hiçbir şey zarar vermez.

Evde huzurlu yaşayabilmek için Kur'ân'ı kendinize rehber edinmeniz, İslâm kurallarına göre yaşamanız gerekir. Herkes dinin çizdiği sınırlar içinde görev ve haklarını bilirse ve ona göre davranırsa o evde huzur olur, mutluluk olur. Kur'ân şöyle buyurur: "Erkek ve kadından her kim inanmış olarak iyi bir iş yaparsa, onu (dünyada) hoş bir hayatla yaşatırız (Daima huzur içinde bulunur, halinden memnun olur, âhirette ise, yaptıkları işlerin en güzeline göre ecirleri verilir. Bütün işleri, en güzel yapılmış biçimde ödüllendirilir.)." (Nahl: 97)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş