ÖZÜRLÜNÜN DURUMU PDF 
Cuma, 20 Kasım 2020 00:00

ÖZÜRLÜNÜN DURUMU

Muhterem Hocam, ben 60 yaşında, 6 yıl önce prostat ameliyatı olmuş bir er­keğim. 5 vakit namazımı tüm samimi duygularımla kılmağa çalışan birisiyim.

Problemim her gün (bazen günde 5-6 defa) çamaşır (külot) değiştirmek duru­mun­da kalıyorum, zira ne kadar titizlenirsem titizleneyim, belki ameliyattan kalan bir durumdur, damlama olayı vaki oluyor, bu beni ziyadesi ile üzüyor, eşime karşı da utandırıyor.

Her gün sabah namazından önce mutlak duş alıp bütün çamaşırlarımı zaten de­ğiştiriyorum, dinimiz kolaylık dinidir, ben yine elimden geldiği kadar titizlensem ama çamaşırımı da ertesi sabaha kadar değiştirmesem namazlarım kabul olur mu? ...

Cevap: Kardeşim tedirgin olmanıza gerek yok. İdrar damlarsa damlasın, siz na­mazınızı kılın. Her vakit çamaşır de-ğiştirmek kolay bir şey değildir. Buna gerek yok. Günde bir kez değiştirseniz yeter. O da zor ise ne kadar zamanda değiş­tire­bi­lir­seniz olur. Ama her vakit için çamaşır değiştirmeyin. Ayrıca eşinize zahmet etmeğe de hakkınız yok. Sevgili kardeşim Allah namazda elinizde olmayan akıntınıza bak­maz, sizin külotunuza da bakmaz. Kalbinize bakar. İşte onu temiz tutmaya çalışın. Hu­zur ile namaz kılın. Sizden istenen budur. İslâm'da zorluk yoktur. Kanalizasyon işleri ya­pan işçilerin elbise değiştirmelerine gerek görülmez. Onlar o kirli elbiseleriyle namaz­larını kılarlar. Fıkıh kitaplarımız böyle yazar. "Allah sizin için kolaylığı ister, güçlüğü istemez!" (Bakara: 185).

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş