DAHA ÖNCEDEN YAŞANMIŞ GİBİ OLAYLAR PDF 
Pazar, 15 Kasım 2020 00:00

DAHA ÖNCEDEN YAŞANMIŞ GİBİ OLAYLAR

Arkadaşım yaşadığı bazı olayları daha önceden yaşamış olduğunu söylüyor. Bu ne anlama gelir?

Sevgili hocam, benim aramızın çok iyi olduğu bir arkadaşım var..... Arkadaşıma son üç yıldır bazı şeyler oldu. Son derece normal biri ama bazı şeyleri önceden hissediyor, ya önceden rüyasında görüyor ya da o an "ben bu anı bir daha yaşamıştım" diyor. Örneğin su içiyor, aniden "ben bu anı görmüştüm" diyor. Bu ara sıra bütün insanlarda oluyor. Bazen bende de oluyor ama bununki sürekli oluyor.... Çevresindeki insanlar inanmıyor ona, salak muamelesi yapıyorlar. Zaten ben ona bunu kimseye anlatmamasını tembih ettim... aklıma reenkarnasyon geldi fakat İslâm’da olmadığı için inanmıyorum... Sonra arkadaşımın cinlerle de bir bağlantısı yok.... Ben bunun insanlara Allah tarafından verildiğini düşünüyorum.... Lütfen bu konuda bana yardımcı olun; sevgi ve saygılarımla...

Cevap: Bu arkadaşınız belki farkında olmadan rüyada bazı şeyler yaşıyor ve yaşadığı o olayları gündüzün yapınca veya onlarla karşılaşınca "Ben bunu daha önce gördüm, yaptım" diyor. Önce dediği, rüyada gördüğü olay olabilir.

Kimileri de bu gibi şeyleri reenkarnasyona yorarlar. Bu husus sadece bir zandan ibarettir. Kur'ân'da bu anlama gelebilecek âyetler var ama bu âyetler yoruma bağlıdır. İslâm âlimlerinin büyük çoğunluğu reenkarnasyonu reddederler.

Ayrıca arkadaşınızın sezgi denilen altıncı hissi güçlü ola-bilir. Birtakım olayları henüz yaşamadan sezer, sonra onları yaşayınca "Ben bunu görmüş, yaşamıştım" diyebilir. Hâsılı bu konuda ben de kesin bir şey söyleyemem. Bildiğim bundan ibarettir. Ama arkadaşınızın altıncı hissinin kuvvetli olduğu muhakkak. Fakat bunu başkasıyla paylaşmasa daha iyi olur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş