TEŞEKKÜR VE YARDIM PDF 
Cuma, 06 Kasım 2020 00:00

TEŞEKKÜR VE YARDIM

Sayın Hocam, kitaplarınızı okuyup anlamaya çalışmakla meş­gulüm. Eserlerinizden öğrendiğim her şey yaşamımda çok büyük değişiklikler yapıyor. Bunun için teşekkürlerimi ve minnettarlığımı sunmak istiyorum.

Dünya nimetlerini kişinin kendisine haram etmemesi gerektiğini anlatırken Peygamberimizin "Ademoğluna üç beş lokma yeter. Muhakkak yemesi gerekirse midesinin üçte birini yemeğe, üçte birini içmeğe, üçte birini de nefes almağa ayırsın" hadisini yazmıştınız. Bu hadisi okuduktan sonra iki buçuk ayda sekiz kilo verdim. Hiçbir zorluk çekmedim, spor yapmadım, her şeyden yedim, doktora gitmedim, ilaç kullanmadım. En önemlisi nefsimi yendim ve nefsimle yemek konusunda birbirimize düşman değil dostuz artık. Çünki ne az ne fazla, onu doyuracak kadar yiyor, içiyorum. Üçte bir. Psikolojim düzeldi, bencillikten kurtuldum. Etrafımda hayretle karşılayanlara gururla sizin kitabınızdan ve Peygamberimizin (selam ona) hadisinden bahsediyorum. Çünkü doktorlar, ilaçlar, diyet programları vs. yöntemlere rağmen zayıflayamıyorlar. Bu hadisin bir diyet programı olmadığını, insanlara her şeyde olduğu gibi yemek-içmek konusunda da sınırları aşmamak gerektiğini hatırlamak amaçlı olduğunu anlıyorum. İnsan diyet için değil ömür boyu uygulamalı. Zira sadece beden sağlığına değil ruh sağlığına da çok faydalı. Sizce bu konudaki tecrübemi okurlarınızla paylaşmalı mıyım?

Size nasıl teşekkür edeceğimi şaşırıyorum. Hayatıma kattığınız her şeyden dolayı ben sizden çok memnunum Allah da sizden memnun olsun, çünki hayırlı işler yapıyorsunuz. Âlimlerin neden önde gidenler olduğunu çok daha iyi anlıyorum. Sevgi ve saygı ile mübarek ellerinizden öpüyor, Allah'tan sağlıklar diliyorum...

Cevap: Ali Bey güzel sözleriniz ve kadirşinaslığınız için teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun. Selâm, sevgi ve başarı dileklerimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş