TURAN DURSUN’A NEDEN HAYATINDA CEVAP VERİLMEDİ? (1) PDF 
Pazartesi, 26 Ekim 2020 00:00

“Kur'an Işığında Fetvâlar”dan:

TURAN DURSUN’A NEDEN HAYATINDA CEVAP VERİLMEDİ? (1)

Hocam bundan 2 sene önce Turan Dursun'un kitabını okudum. Doğal olarak Ateist (Tanrı tanımaz) oldum. Ama daha sonra sizin site­nizden olsun, kitabınızdan olsun okudum ve şu anda galiba Allah'ın varlığına inanmaya başlıyorum ama halen içimde kuşkular var. En büyük kuşkum ise bir insan bu kadar iyi Arapça bilmesine ve müftülük yapmasına karşın nasıl böyle kitap yazar? Yani bazen acaba niye böyle yaptı, bu kadar iyi biliyor, neden inanmıyor gibi düşüncelerim var. Bir de ısrarla sitelerinde T. Dursun yaşarken karşısına ne Süleyman Ateş ne Yaşar Nuri Öztürk çıkabildi diye yazıyorlar. O kadar ilahiyatçıları tartışmaya çağırmış, hiçbiri çıkamamış, kaçmış acaba neden diye düşünüyorum.

Hocam lütfen Allah rızası için bu konuda bana cevap yazar mısınız? Çünkü neden kimse karşısına çıkmamış, acaba haklı olabilir mi diye kendi kendimi kemiriyorum. İnşallah sizin vereceğiniz cevapla doğru yolu bulurum, saygılarımla ...

Cevap: Herhalde iddialarını cevap vermeğe değer ölçüde ciddi bulmadıkları için cevap vermemiş olabilirler. Gerçekten ortaya atılan savlar, çarpıtmalar cevap verilemeyecek şeyler değil. Ben o zatın adını duyardım. TRT'de radyo program yardımcısı olarak çalışıyordu galiba. Ben o zaman Diyanet İşleri Başkanı idim. Sonradan bu zatın benim radyo konuşmalarımı ele alıp kendine uygun çevrelerde aleyhimde konuşuyormuş. Yıllar sonra duyduğum bu davranışına hiç önem vermedim. O zaman kendisini pek önemseyen yoktu. Çünkü zaten bildiğim kadarıyla ilk veya dışarıdan ortaokul bitirme dışında resmi bir tahsili yoktu. Arapça bilmesi savı da kendi inancı. Doğuda medreselerde eski sistem okumuş, çat pat bir şeyler öğrenmiş. Ne Arapça konuşabilir ne de iki satır yazı yazabilir. Bir dili konuşamayana o dili biliyor denilebilir mi?

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş