BAŞKA DİN MENSUPLARI İÇİNDE HİÇ İYİ İNSAN YOK MU? PDF 
Cumartesi, 19 Eylül 2020 00:00

BAŞKA DİN MENSUPLARI İÇİNDE HİÇ İYİ İNSAN YOK MU?

Cevap: “Ben size özeniyor ve imreniyorum. Ama ben şu ana kadar imrenebileceğim bir tane Hıristiyan ya da Yahudi görmedim” diyen Erdoğan Akar’a derim ki:

Kur’ân, hiçbir ulusu toptan mahkûm etmez. Her ulus içinde iyilerin yanında kötüler de vardır. “Musa’nın kavmi içinde de Hakk’a götüren, hak ile adalet yapan bir topluluk vardır.” (A’râf: 159), diyen Kur’ân: “Onlar içinde de ılımlı, orta yolu izleyen bir topluluk vardır ama çokları yoldan çıkmıştır” (Mâide: 66) buyurmaktadır. Öyle ise bütün Yahudileri, bütün Hıristiyanları kötü görmek Kur’ân düşüncesine ve yaratılış gerçeğine aykırıdır. Sanki siz dünya üzerinde bulunan tüm Yahudi ve Hıristiyanları tek tek incelediniz mi ki hiç içlerinde “İyi insan” diyebileceğiniz birini bulamadınız? Bu ne kadar karamsar ve karalayıcı bir görüş. Aslında bu sözünüzde samimi olduğunuza da inanmıyorum. Avrupalıları kötüleyen çok Müslüman gördüm ki fırsat bulduğu zaman derhal oraya kapağı atmak ister. Ben Avrupa’dan İslâm ülkelerine sığınan kimse bil­miyorum. Ama Avrupa, İslâm ülkelerinden gelmiş sığınmacılarla dolu. Yıllarca Avrupa’ya sövüp sayan koyu dindarlar, Türk mahkemelerinin aleyhlerine çıkan kararlarını Lahey Adalet Divanına götürdüler. Eğer onlar içinde hiç imrendiğimiz kimse yoksa ne diye AB’ye girmek için bu kadar çaba harcıyoruz?

Bu sözümüzle bütün Hıristiyanların örnek insanlar olduğunu söy­lemek istemiyoruz. Her milletin aslında çoğunluğu menfaat dürtü­lerinin etkisindedir, bencildir. Ama hangi ulus olursa olsun, onun içinde mutlaka güzel ahlaklı, hattâ özenilecek, imrenilecek insanlar vardır.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş