Rüyada Allah'ı görmek *** Allah'a söz vermek

Rüyada Allah'ı görmek

Çok kıymetli hocam, size anlatmak istediğim önemli bir şey var. Birkaç hafta önce enteresan bir rüya gördüm. Bu rüyamı sizden başka hiç kimseye anlatmadım. Yalnız kızım biliyor.

Rüyam şöyle:

3-5 kişinin bulunduğu bir yer var. Ben de bu kişilere yakın bir yerde duruyorum. İçlerinden birisi bana ileride eli yüzü tertemiz bir kişiyi göstererek 'Bak O Allah (C.C.)' diyor. Bu özel kişinin üzerinde beyaz dar eşofmana benzer bir pantolon var. Üzerinde de beyaz bir gömlek var. Gömleğin kolları uzun, dirseklerine kadar katlanmış, orta boyda olan bu kişi bana bakıyor. Ben şaşırıyorum.(tövbeler olsun) Allah böyle görünür mü diyorum.

Bu rüyaya çok şaşırdım. Allah'ı başkaları da rüyalarında görürler mi? Bu garip rüyamın yorumunu bana anlatırsanız size çok minnettar kalacağım.

Şimdiden çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla

Cevap: Allah’ın zatını görmek mümkün değildir, yalnız Cenabı Hak bir insan seklinde görünebilir. Bu şekilde Allah'ı rüyada görenler vardır. Peygamberimiz de "Ben Rabbimi güzel bir delikanlı seklinde gördüm!" buyurmuştur. Ama bunlar sadece görüntüdür, Allah’ın asla herhangi bir yaratığa benzemez çünkü onun benzeri hiçbir şey yoktur. Ancak sizin bu rüyanız ruhunuzdaki Allah sevgisini gösterir, Allah yolunda yürümeye çalışın, namazlarınızı muntazam kılın, Hak yolunda başarı dilek­lerimle.

 

Allah'a söz vermek

İyi günler hocam. Ben Allah'a bir şeyi belli bir zamana kadar yapmayacağıma annemin üzerine söz verdim. Ama bu sözü tutmaya devam edebileceğimi san­mı­yorum. Annemin üzerine söz verdiğim için bu sözü bozmaktan çok korku­yorum. Annemin başına bir şey gelmesine dayanamam. Eğer bozarsam çok günah olur mu ya da bunun cezası ahirette çok mu büyüktür? Sözü dayanamayıp bozarsam anneme bir şey olur mu? Ya da söz verdiğim zamanı kısaltabilir miyim? Cevap verirseniz minnettar kalacağım. Allah'a emanet olun hocam. İyi günler diliyorum tekrar. Necmi T.

Cevap: Annen üzerine söz vermek diye bir şey yoktur. Böyle bir yemin İslami değildir. Bu yaptığınız şey sadece bir bedduadır, yemin değildir. Bu tür söz söylemenden ötürü Tevbe et. İslam'da yeri olmayan böyle sözlerin bir değeri de yoktur, ben sizin annenize de bir şey olup olmayacağını da bilemem, öyle şeylerin uzmanı değilim. Eğer bunu bir yemin olarak düşünüyorsan o zaman bu yeminini bozmanın karşılığında 3 gün oruç tutman uygun olur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş