ZİNA VE LİVÂTA HAKKINDA KUR’ÂN’IN HÜKMÜ (1) PDF 
Çarşamba, 29 Nisan 2020 00:00

ZİNA VE LİVÂTA HAKKINDA KUR’ÂN’IN HÜKMÜ (1)

 

Diyanet İşleri Başkanız Sayın Ali Erbaş’ın savunulmaya ihtiyacı yok. Çünkü kendisi toplumsal dejenerasyona yol açan, insanlığın başına birçok dert ve belâ açan zinadan ve eşcinsellikten sakınmaya davet ediyor mü’minleri; sözlerinin referansı Kur’ân’dır. Kur’ân’ın emir ve yasaklarını insanlara anlatmak Diyanet teşkilatının ve onun başında bulunan zatın görevidir. Buna rağmen onun Kur’ân referanslı uyarısından rahatsızlık duyanlar olmuş ve kendisini haksız biçimde eleştirmişlerdir. Bu eleştirinin bir cümlesinde “çağlar ötesinden gelen düşüncelere bağlanmaktan” söz ediliyor. Çağlar ötesinden gelen sıradan sözler değil, Allah’ın kelâ­mıdır. Onun modası geçmez. Hz. Muhammed (selâm ona) orta çağda yaşamış olsa da getirdiği mesaj çağlar üstüdür. Her zaman tazedir, taze kalacak, insanlığa ışık tutacaktır. Yalnız İslâm peygamber değil, Yahudiliğin Peygamberi Hz. Musa da, Hıristiyanların peygamberi Hz. İsa da Hz. Muhammed (a)dan çağlar önce yaşamışlardır ama mesajları insanlığa ışık tutmaktadır. İlâhî mesaj eskimez.

Burada bir anekdotu anlatayım. Almanya’da Müslüman olup Abdullah adını alan bir zat, Berlin’e yaklaşık 100 km mesafede bulunan Trebbus’ta yaşar. Bir gün beni de davet etmişti. Trebbus’a gidip hanesinde bir gece misafir olmuştum.

İşte bu zat kentin belediye meclisine danışman üye seçiliyor. Oranın papazı da meclis üyesi. Müslümanların varlığından rahatsız olacak ki bu zat Abdullah’a:

̶ Sizin burada ne işiniz var? Gidin Mekke’ye! Diyor. Bizim Abdullah altta kalır mı? Hemen cevabı yapıştırıyor:

̶ Tamam papaz efendi, gidelim ama beraber gidelim. Sen Kudüs’te kalırsın, ben de oradan Mekke’ye geçerim.

Hatasını anlayan papaz:

̶ Yok yok gitmeyelim, ikimiz de burada yaşayalım, diyor.

Yani Avrupa ve Amerika’nın, Rusya’nın büyük çoğunluğu Hıristiyan, İsâ’nın getirdiği İncil mesajıyla yaşıyor, onunla huzur buluyorlar. Yahudiler de Musa mesajının ilhamıyla yön buluyorlar. Kimse bunlara çağlar ötesi demez ve diyemez.

Gerçi Diyanet İşleri Başkanına yöneltilen eleştirilere sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere siyasetten ve medyadan gerekli cevaplar verildi. Biz de bu köşede sayın Başkanın halkı kaçındırmaya çalıştığı iki fuhşun Kur’ân’daki hükümlerini açıklamak istiyoruz:

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş