RÛH BEDEN İLİŞKİSİ (6)
Çarşamba, 22 Nisan 2020 00:00

RÛH BEDEN İLİŞKİSİ (6)

 (...dünden devam)

“Bu sâdık rüyâyı gözettim, 30 yıl sonra bu âcize fetvâ işleri ihâle kılındı.”[1]

Yukarıda anlattıklarımıza benzer rüyalar pek çok olduğu gibi tasavvuf yolunda yürüyen gerçek zâhid ve müttakîlerin birçoğu, geçmişlerin ruhlarıyla yakaza (uyanık) iken görüşebilmişlerdir. Çünkü ruh gözü açılınca insan, uyanık iken de ruhlarla buluşabilir.

Nitekim Resûl-i Ekrem Efendimiz, bazı kabirlerde bulunanlara azap edildiğini keşif buyurduğu gibi velîlerden de kabirlerde bulunan kimselerin hallerini açıkça görenler (keşf-i kubûr) vardır. Ruh maddenin tesirinden kurtulunca, maddeye gizli kalan şeyleri görme gücüne erişebilir, madde ötesine uzanabilir.

Bu fakîr de 1987-1988 öğretim yılında Cezâyir’de iken bir gece rüyâmda çok kalabalık bir topluluk gördüm. O zamanın Türkiye başbakanı Turgut Özal var. Turgut Özal’a ateş ettiler. Vuruldu, fakat ölmedi.

Ertesi gün akşam haberlerini televizyonda izlerken Türkiye başbakanı Turgut Özal’a suikast yapıldığını, fakat başbakanın kurtulduğunu öğrendim, olayın görüntülerini izledim. Bunlar benim rüyâmda gördüğüm şeylerdi.

Yine aynı yıl, Ramazan ayı. Yalnızım. Akşama biraz kabak yemeği vardı. Bir de çay yaptım. Sonra terâvîhe gidip geldim. Fakat alışılanın tersine hiç uykum yok. Uyumaya çalıştım, yatağa uzandım, sağa sola döndüm, döndüm. Bir ara bir saat kadar. Dalmışım, uyandım, Saat 2. Kalktım, bir kaysı suyu içtim, mânevî dersimi yaptım, saat 4 oldu. Uyuyayım, dedim, içimde bir sıkıntı var, uyuyamıyorum. Hayli zaman sonra biraz dalmışım.

Babamla Ağabeyim İzzet’i gördüm. Babam karşı mezarlığın arkasında, bir kanalın içinden giden demir boruyu, su borusu mu, ne olduğunu bilemediğim bir boruyu gösteriyor. Üstü açık olan borunun uç tarafı kırmızı. Bana “Onun üstünü açık bırakmışlar!” diyor; buna üzülüyor. Ama Ağabeyim ellerini birleştirerek “Bir şey olmaz” veya “Aldırma!” gibi bir şey söylüyor. Mezarlığın bekçisi de odasında oturmuş, bana bakıyor. Öyle uyandım.



[1]. Beyânu’l-Hakk, s. 932-933

 

(devamı yarın..)