ALKOL KULLANAN İNSAN HEMEN ARDINDAN NAMAZ KILABİLİR Mİ? PDF 
Çarşamba, 19 Şubat 2020 00:00

ALKOL KULLANAN İNSAN HEMEN ARDINDAN NAMAZ KILABİLİR Mİ?

Süleyman Hocam, öncelikle yaptığınız yorumlarla manevi alemimize ışık tuttuğunuz için çok teşekkür ederim.

Umarım sizin yorumlarınız sayesinde mübarek İslâm dinini halka öcü gibi gösterenler de bir gün bu tutumlarından vazgeçerler.

Müsaade ederseniz benim de size bir sorum olacak. Akşamları az miktarda alkol kullanan bir insan, vakit namazlarını kılabilir mi? Mutlaka hiç kullanmamak çok daha iyidir ama alkol alan insanın namaz kılması onu daha günahkâr mı yapar? ...

Cevap: Onlar kolay kolay küfürlerinden, çamur atmalarından, insanlara cehennem ateşi dağıtmalarından vazgeçmezler. Asıl gerçek dinsizler onlardır işte.

Sorunuza gelince: Herkesin bildiği gibi alkollü içki kullanmak haramdır, günahtır. Ama namaz kılmamak da ayrı bir günahtır. Sarhoş iken namaz kılmak yasaklanmıştır. Sebebi de ne dediğini bilemeyeceği için o halde namaz kılan insan dua edecek iken sövebilir. Ama alkol almış olan kimse ne dediğini bilecek kadar ayık ise namaz kılabilir. Kılması da gerekir. Alkol almakla haram işlemiş olur ama bu, namaza engel değildir. Namaza engel olan, sarhoşluktur. Sarhoş değilse namaz kılabilir. Umarım bir gün ihlâs ile kıldığı namaz, kendisini alkol belasından da kurtarır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş