ÖLÜM ANINDA ŞEYTAN İNSANA SU VERİP İMANINI ALMAYA MI ÇALIŞIR? *** ÖLENİN RUHU NEREYE GİDER? PDF 
Pazar, 01 Eylül 2019 00:00

ÖLÜM ANINDA ŞEYTAN İNSANA SU VERİP İMANINI ALMAYA MI ÇALIŞIR?

Merhaba hocam, insan oğlu ölüm anındayken yani Azrail Aley­hisselâm ruhumuzu alırken insan çok susarmış ve o anda şeytan gelir ve bize su ikram edermiş. Ama imanımız karşılığında. Ve biz o suyu alırsak imansız ölürmüşüz. Bunun ne derecede doğru bir şey olduğunu öğrenmek istiyorum. Yani bütün hayatımız Allah’a imanla geçse bile o anda her şey değişebilir mi? Hocam beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Çünkü bu konu her gün kafamı kurcalıyor. Şimdiden teşekkür ederim...

Cevap: Bu sözün ne derece doğru olduğunu hiç bilmiyorum ama ne derece yalan olduğunu çok iyi biliyorum. % 500 yalandır. Çünkü şeytan insana su veremez. Şeytan madde değildir. O sadece kötü düşünceler aşılar. Böyle saçma şeyleri kafaya takmayınız.

Bilindiği üzere Uhud’da ve ağır yaralılara son demlerinde su verilmiştir. Suyu veren hâşâ şeytan değil, yaralılarla ilgilenen Müslümanlardır.


 

ÖLENİN RUHU NEREYE GİDER?

Cevap: Vefat eden insanın ruhu bedenden çıkar. Elbette onu, kendi düşüncesinde olan, manen bağlantısı bulunan akrabası ve dostları karşılar. Yani ruhlar âleminde onlarla buluşur. Tabii bu, ruhtan ruha değişir. Her ruhun, akrabaları tarafından karşılanacağını sanmıyorum. Olgunlaşmamış ruhlar tutuklanırlar, azap çekerler. Ama bu konuda ayrıntıya girilemez. Çünkü kimse ayrıntıyı bilemez.

Ölenin cesedinin önce katılaşıp sonra yumuşadığını bil-miyorum. Ama böyle olsa bile bunun ruh ile bir ilgisi yoktur. Ruhun ozon tabakasında katılaştığı, ondan çıktıktan sonra yumuşadığı safsatadır. Ruh şeffaf, nursal varlıktır. Katılaşma, yumuşama, ozon tabakası bunlar maddi şeylerdir. Böyle kanıtsız, tutarsız şeylerle ruh hakkında hüküm verilemez.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş