KUR’ÂN OKUMA *** YÜRÜRKEN, ÇALIŞIRKEN KUR’ÂN OKUNABİLİR Mİ? PDF 
Cumartesi, 17 Ağustos 2019 00:00

KUR’ÂN OKUMA

1) 9 yaşındaki kızım ve ben yaz tatilinde Kur’ân-ı Kerîm’i Arapça olarak Kur’ân hocasından öğrenmeye başladık. Epeyce öğrendik fakat şu an Kur’ân-ı Kerîm’i tam olarak okuyamıyoruz. Yarım bıraktığımız için günah işlemiş olur muyuz?

2) Arapçasını hiç öğrenmeyip sürekli mealinden okumamızın bir mahzuru var mıdır? Şu ana kadar mealinden okuyup anlamaya çalışıyorduk..

Cevap: 1) Kur’ân’ı okuyamamak günah değil, fakat onun buyruklarını uygulamamak, yasaklarından kaçmamak günahtır. Günahlar, Kur’ân’ın yasakladığı eylemlerdir. İşte bunları yapmamak günahtır. Kur’ân namaz kılmayı, oruç tutmayı emreder. Bunları yapmamak günahtır. Tabii bunları bilebilmek için Kur’ân’ı okumak gerekir.

2) Arapça Kur’ân okumak sevap ama, anlamadan okumak, Kur’ân’ın indiriliş amacına aykırıdır. Onun için Kur’ân mealini düşüne düşüne okumak, hiç anlamadan Kur’ân okumaktan iyidir. Kur’ân’ı sürekli olarak mealinden okumanızda bir sakınca yoktur. Ama Arapça’sını öğrenmeye de gayret etseniz daha bir huzur duyarsınız.

 


 

YÜRÜRKEN, ÇALIŞIRKEN KUR’ÂN OKUNABİLİR Mİ?

Cevap: Her yerde ve her zaman Kur'ân okuyabilir ve ezberle­diklerinizi tekrar edebilirsiniz. Kur'ân okumanın ne sakıncası olabilir? Unutmamak için ezberlediklerinizi sokakta, iş yerinde, evde fırsat buldukça tekrarlamak, Kur'ân ile meşgul olmanızdan ötürü sevaptır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş