AZRÂÎL, AYNI ANDA BİNLERCE İNSANIN CANINI NASIL ALIYOR? PDF 
Cuma, 16 Ağustos 2019 00:00

AZRÂÎL, AYNI ANDA BİNLERCE İNSANIN CANINI NASIL ALIYOR?

Azrâîl, can almakla görevli melektir. Büyük bir depremde binlerce insan ölüyor. Bu bir tek melek yüzlerce, binlerce insanın ruhu aynı anda nasıl alıyor? ...

Cevap: Ölüm meleği tek değildir. Her canın üzerinde bir ölüm meleği vardır. Ama bunların hepsinin başı Azrail’dir. Her canın ömrü tükenince ölümü işini yapacak olan melek, onun canını alıp Yaratan’a götürür. Bir anda binlerce kişinin canını bir melek nasıl alır diye soranlara elektrik misalini hatırlatmak isterim: Bir kenti hattâ bir ülkeyi aydınlatan milyarlarca lamba, elektrik üreten fabrikadaki bir düğmeye basınca sönüverir. İşte Allah’ın ölüm meleği de tıpkı elektrik örneğinde olduğu gibi bir düğmeye basınca milyonlarca canı söndürür, yani bedenlerinden çekip alır. Allah, her can üzerine, vakti gelince ölüm olayını gerçekleştirecek mânevî güçler koymuştur.

Biz Allah’ın bütün kanunlarını, yaratılışın bütün inceliklerini biliyor değiliz. Bilmediklerimize göre bildiğimiz belki denizde katre kadardır. Her şeye gücü yeten Allah için zor diye bir şey yoktur.

“İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez

Zira bu terazu o kadar sikleti çekmez”

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş