Resulullah’ın şefaatini isteme *** Kâbe’ye saygısızlık yapanlara ne yapmalı?
Perşembe, 02 Şubat 2012 00:00

Resulullah’ın şefaatini isteme

Hocam Allah'ın (cc) selamı üzerinize olsun.
Dualarımı ederken ''Allah'ım, beni Resullulah (sav) efendimizin şefaatine nail eyle'' diye yakarıyorum. Öğrenmek istediğim, doğru mu söylüyorum, yoksa şefaat etmek yalnız Allah'a mahsustur, O’ndan başkası şefaat edemez diye bu şekilde dua etmemelimiyim? Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Saygı ve Selamlarımla.

Cevap: Ya Rabbi beni Resulullah’a komşu eyle, onun sevgisine ve beraberliğine erdir diye dua etsen daha iyi olur. Şefaat Allah’a mahsustur. Allah sizi korursa, Allah’ın Elçisi de sever, yanına alır sizi. Önemli olan Allah’ın rızasıdır.

 

Kâbe’ye saygısızlık yapanlara ne yapmalı?

Sevgili Hocam selamünaleyküm. Facebook'ta bir arkadaşımın sayfasında Kabe'ye hakaret içeren bir resim vardı. Bu resmi yayınlayan yabancı birisi. Buna karşı ne yapmam gerekir? Kendisine resmi kaldırmasını yazdım. Bir de o resmi Facebook'a şikâyet ettim. Allah ıslah etsin diye de dua ettim. Bela okumayı sevmiyorum, o yüzden ıslah okuyorum.  Belki kızacaksınız ama bu adamları cezalandırmak gibi bir yetki var mıdır? Müslüman’ın kişisel olarak tavrı ne olmalıdır?
 

Cevap: Şahıslar ceza veremezler. Cezayı mahkeme kararıyla devlet verir. Siz uyarınızı yaparsınız, adamlar dinlemezlerse, onları durdurmak sizin elinizde değil, devletlerin elindedir. Bu konuda gerekli yerlere başvurma hakkınız vardır. Adamlar uslanmıyorlarsa onları Allah'a havale etmek gerekir. Allah, er geç dininin değerlerine saygısızlık edenleri cezalandırır. Ama O, aceleci değildir, her kötülük bir gün sahibinin ayağına dolanır. Bizim yapabileceğimiz şey, dilimizle ve kalemlerimizle doğruyu söyleyip doğru yolu göstermektir. "Yola gelen kendi yararına gelir, gelmeyen de kendi zararına sapar." Hiç kimse, başkasının günahından sorumlu değildir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş