HAYVANLARIN, ALLAH’A KULLUK GÖREVİ NASIL OLUR? *** FARKLI MÜBÎN DUÂLARI PDF 
Pazar, 09 Haziran 2019 00:00

HAYVANLARIN, ALLAH’A KULLUK GÖREVİ NASIL OLUR?

Cevap: Hayvanlar, dinin hükümleriyle yükümlü değillerdir. Onla­rın Allah’a kulluğu, yaratıldıkları görevi yapmalarıdır. İneğin görevi yavruyu doğurup sütüyle onu beslemek, böceklerin, karıncaların görevi doğayı zenginleştirmek, dengeyi sağlamak. Her canlının bir yaratılış ne­deni vardır ve her şey o görevi içinden gelen dürtü ile yapar. İşte hayvanların ibadeti, yaratıldıkları fonksiyonu icra etmektir. Ayrıca on­ların içinde bir yaratıcı düşüncesinin olmadığını kimse söyleyemez. Çünkü Kur’ân’a göre kuşlar da, dağlar taşlar da Allah’ı tesbih eder. Ama biz onların tesbihlerini, Allah’ı anışlarını anlayamayız. Onların anışları, tesbihleri kendi hal dilleriyle olmaktadır. Arıların kendi aralarında nasıl iletişim sağladıkları, göçebe kuşların toplu olarak nasıl bir askeri düzenle göçüp kondukları cümlenin malûmudur. Onların içindeki o güdü Al­lah’ın sevkinden başka ne olabilir?

 


 

FARKLI MÜBÎN DUÂLARI

Sayın Hocam, satın aldığım iki farklı kişiye ait Yasin Suresi kitapçıklarında Mübin Duaları birbirinden çok farklı, mümkünse gerçeği hakkında bir bilgi verebilir misiniz? Saygılarımla...

Cevap: Ne gerçeği arıyorsunuz? Mübîn duası diye bir dua yok ki. Uydurma şeyleri din haline getiriyorsunuz ve dini satıp para kazananlara çanak tutuyorsunuz. Ne Mübîn duâsı? Kim yapmış bu duâyı? Lütfen bu tür hurafeleri bırakın, Mübîn duâsı diye bir duâ satın almayın. Bir bidati dine sokmakla hatâ işliyorsunuz.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş