KOCASI MÜEBBET HAPİS ALAN YENİ EVLİ BİR BAYANIN DURUMU(1) PDF 
Pazartesi, 20 Mayıs 2019 00:00

KOCASI MÜEBBET HAPİS ALAN YENİ EVLİ BİR BAYANIN DURUMU(1)

Kocası müebbet hapis Alan yeni evli bayanın İslâm hukukuna göre durumu

Sayın profesör,

Çok ciddi bir aile problemi ile karşı karşıyayız, artık çözüm üretemiyoruz ve size çaresiz bir baba olarak yazıyorum belki İslam açısından bir çözüm olabilir mi diye.

Kısa bir özet ile başlamaya mecburum; zamanınız için teşekkür ederim:

Ben, 50+ sene evvel ABD ye yerleştik babam ve annem ile. Benim hayatim ABD geçti.

İki evlilik yaptım; ikisi de Türk bayanla.

İlk evliliğimden bir oğlum (ABD vatandaşı), ikinci evliliğimde, eşimin de ilk evliliğinden olan kızı, çok küçük yaşta benim kızım oldu (ikisi de ABD vatandaşı)

Kızım tahsilini bitirdikten sonra Türk Deniz Kuvvetlerinden bir Kurmay Albay ile tanıştı ve 4 sene evvel evlendiler ve Şimdi 3 yaşında dünyalar tatlısı olan bir torunum oldu (ABD vatandaşı).

Damadım başarılı genç Albaylardan biri idi TDK da ve Amiral olacak ti.

15Temmuz da hiçbir suç belirtilmeden, içeri alındı ve 2.5 sene sucu nedir diye açıklanmadan hapis oldu ve sonunda sadece iki satırlık bir suçlama ile müebbet hapis aldı ve su an İzmir , Aliağa da.

15Temmuz da birkaç gün sonra, Ellerinden her şey alındığı için, paraları evleri dahil, kızımı ve torunumu acilen yanıma aldım.

Daha sonra, bir birilerini görsün diye kızım esini ziyarete gitti ve birkaç gün sonra ABD ye dönerken torunumu da kızımı da TR den çıkarmadılar” şüpheli” olabilir diye kocasının durumundan dolayı ve 8 ay sonra mahkeme kararı ile yasak kaldırıldı ve ben hemen gidip onları yanıma getirdim tekrar. Şu an kızım güzel bir is buldu ve torunda okul a başladı. Kısacası burada yeni bir hayat başladı.

Bu sure içinde Kızım esinden soğudu (başka biri yok hayatında ama Türklerin aklına hep o ihtimal, şüphe geliyor), TR ye artık hiç gitmek istemiyor korkudan. Kızına Türkçe bile öğretmek istemiyor kızgınlığından.

Her hafta bir kere 10 dakikalık bir konuşma ile evlilik olmaz ve bir iki mektup dışında bir irtibat yok, o da babası kızının sesini duysun, resimlerini görsün diye. Sadece çocuklu anne olarak kendi iki ayağı üstünde geleceğini hazırlıyor.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş