DEİST BİR KADINLA NİKAH PDF 
Cuma, 12 Nisan 2019 00:00

DEİST BİR KADINLA NİKAH

Hocam merhaba, Müslüman bir erkek ile deist bir kadının (Allah inancı olup herhangi bir dine mensup olmayan) resmi nikahı sonucu Müslüman erkek dinden çıkmış sayılır mı ?

Daha önceden gazetevatan.com sitesindeki bir yazınızda "Müslüman erkek kendisi Allah'ı inkâr etmiyorsa dinden çıkmaz ancak aralarındaki ilişki dinen nikah ilişkisi olmaz" yazmışsınız. Bazı dini web sitelerde ise Müslüman erkek için dinin yasakladığı bir durumu beğenmeyip yasak olan evliliği yaparak bu durumu meşru saymış ve dinden çıkmış olur gibisinden yorumlar bulunuyor. 

Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. ..

Cevap: “Allah'tan başka İlâh yoktur” diyen insan bu sözü inanarak söylüyorsa dinden çıkmaz. Deist bir kadınla evlenmiş olan erkek de kendisi dini inkâr etmedikçe dinden çıkmaz. Evlendiği kadın Deist yani Allah'ı tanır fakat herhangi bir dine inanmaz ise onunla evlenmiş olan erkek Kur'ân'ın bir buyruğuna aykırı davrandığından günahkâr ise de dinden çıkmaz. Namaz kılmamak yahut Kur'ân'ın yasakladığı herhangi bir eylemi yapmak günahtır, cehennem azabına çarpılmaya sebebolur ama o kişi Kur’ân'a ina­nıyor ve Müslüman olduğunu samimiyetle söylüyorsa dinden çık­maz. Karısının inancı kendisine aittir. Kur'ân: "Lekum dînukum ve liye dînî: Sizin dininiz size, benim dinim banadır" âyetiyle ve benzeri birçok âyetle inanç özgürlüğü getirmiştir. O site yorumlarına gelince herkes şimdi fetvacı olmuş. Din hükmü Kur'ân'dan alınır. İnsanların kendi yorumları din hükmü değildir. Ayrıca 'Kur'ân'ın herhangi bir hükmünü beğenmeyip' ifadesi önemlidir. Eğer kişi Kurân'ın herhangi bir hükmünü beğenmiyorsa elbette o kimse dinden çıkar. Herhalde bu yazıyı yazanlar deist ile evlenmiş olanın, Kur'ân'ın bu konudaki buyruğunu beğenmediğinden hareketle böyle bir hükme varmışlardır. Adam gerçekten Kur'ân'ın bu buyruğunu beğenmeyip böyle bir evlilik yapmış ise evliliğinden ötürü değil, Kur'ân bir hükmünü beğenmeyip inkâr etmesinden ötürü dinden çıkmış olur. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş