ZİKİR ÇEKMEK NİÇİN KÖTÜ BİR ŞEY DOĞURSUN? (1) PDF 
Perşembe, 06 Aralık 2018 00:00

ZİKİR ÇEKMEK NİÇİN KÖTÜ BİR ŞEY DOĞURSUN? (1)

Selamın aleyküm. İnternette bir yazı gördüm. Zikir insanda nur meydana getirir. Bu nur cin gibi varlıkları çeker. Hakiki bir mürşidin manevi kalkanı altına girmeyince bu varlıkların musallat olması da kaçınılmazdır. Bu sebeple de yılan kurt gibi varlıklar görünüp rahatsızlık vermeye başlar. Aslında bunlar cindir. Şeklinde. Bazı yerlerde de çokça zikir çekmek cinleri çeker tarzında yazılar yazıyordu. Bunlara anlam veremedim. Allah'ın isimlerini zikretmek neden kötü bir şey doğursun ki? Aksine fayda sağlamaz mı bizlere? 

Cevap: Önce hatırlatayım: Selamın aleyküm olmaz, yanlıştır. Doğrusu Selâmünaleyküm’dür. Sonra size, böyle şirk bulaşığı saçmalıklarla uğraşmamanızı tavsiye ederim.

قُلۡ يَـٰعِبَادِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱتَّقُواْ رَبَّكُمۡ‌ۚ لِلَّذِينَ أَحۡسَنُواْ فِى هَـٰذِهِ ٱلدُّنۡيَا حَسَنَةٌ۬‌ۗ وَأَرۡضُ ٱللَّهِ وَٲسِعَةٌ‌ۗ إِنَّمَا يُوَفَّى ٱلصَّـٰبِرُونَ أَجۡرَهُم بِغَيۡرِ حِسَابٍ (١٠)

10- (Tarafımdan) De ki: "Ey inanan kullarım, Rabbinizden korkun. Bu dünya hayâtında güzel davrananlara güzellik vardır. Allah'ın yeri geniştir. Ancak sabredenlere, ödülleri hesapsız ödenecektir. (Zümer: 10)

Zümer 10’ncu âyette yüce Allah, inanan kullarına, kendisinden korkmalarını emrediyor ve bu dünyada güzel davrananların, ihlâs ile hareket edenlerin güzellik bulacaklarını bildiriyor. Burada Allah'a kul olarak güzel davrananlar, dünyada güzellik, başarı, sağlık bulacakları gibi âhirette de güzelliklerin en iyisi olan cenneti bulacaklar, kendilerine yaptıklarının üstünde nimetler, mükâfâtlar verilecektir.

İnsan her toplumda istediği gibi Allah'a ibâdet imkânı bulamaz. Mekke'de Müslümanların durumu böyle idi. Onlar gönüllerine göre yaşayamıyorlar, dinlerinin gereklerini tam yerine getirme imkânından mahrum bulunuyorlardı. İşte öylelerine: "Allah'ın Arzı geniştir" cümlesiyle, dinlerinin gereklerine göre yaşayabilecekleri yerlere göç etmeleri işâret ediliyor. Elbette insanın evini barkını, vatanını bırakıp yabancı yerlere göç etmesi, özellikle o zamanki şartlar altında kolay değildi. Birçok zahmete, meşakkate katlanmayı gerektirirdi. Fakat Allah yolunda çekilecek zahmetlere katlanmak, kişiyi ummadığı güzel sonuçlara ulaştırır. Zira Allah sabredenlere hesapsız mükâfatlar verir. Bu âyette Müslümanlara hicret etmeleri îma ediliyor. Ve sabredenlere hesapsız ecir verileceği vurgulanmakla, hicretin hayırlı sonuçlar vereceğine işaret ediliyor.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş