KUR'ÂN'IN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ İDDİA EDEN BİRİ PDF 
Perşembe, 22 Kasım 2018 00:00

KUR'ÂN'IN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ İDDİA EDEN BİRİ*

Sayın hocam K. Kerim günümüze kadar tahrif edilmeden geldiğinin delilleri nelerdir? Farklı bir mezhep mensubu arkadaşım, K. Kerimin belki başlangıçta doğru yazıldığını, ancak sonraki devirlerde diğer kitaplarda olduğu gibi değişime uğradığını, bunun objektifliğinin bilinemeyeceğini savunuyor. Bu yüzdende namaz oruç vs. gibi ibadetlerin olmadığını iddia ediyor. Aslında doğru olanı gösterseniz kabul etmeyecek biri değil. Hattâ karakola geldiğim ilk günler benim teklifim üzere sabah namazı dahi kıldı. Bana cemaat oldu. Onda bir ışık var bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Cevap: Dünyanın her yerinde Kur'ânlar aynı. Değişikliği kim yapacak? Kur'ân bir tane değildi ki. Haydi resmi otorite, derlettiği Kur'ân'da değişiklik yaptı diyelim. Ya özel nüshalar? Onları nasıl değiştirdiler? Bunların hepsinin bulunup imha edilmesi mümkün değildir. Nitekim 4. yyılda yaşamış olan İbn Nedîm, Fihrist'inde, kendisinin bizzat gördüğü bu özel nüshaların içeriğini ve surelerin diziliş sırasını anlatmaktadır. Bunların sure sıralamasında ufak tefek farklar olsa bile surelerin içeriği aynıdır. Daha yakınlarda Avrupalıların Yemen'de buldukları bir Kur'ân nüshası, Peygamberimizden 60 yıl sonra yazılmış bir nüsha. Topkapı Sarayında Hz. Osman'ın, okurken şehid edildiği nüsha var. Bunlar ile bugünkü Kur'ânlar arasında bir ayrılık yok.

Sonra akıl mantık işi mi? Arkadaşınızın iddiasına göre Peygamber dönemindeki Kur'ân'da namaz oruç yokmuş, sonra bunlar değiştirilmiş; Kur'ân'a namaz oruç gibi ibadetler sokulmuş. İnsanlar ibadetten kaçmak için Kitab'ı değiştirmek isteyebilirler. İbadet eklemek için değil. Çünkü ibadet zordur. Yükümlülüktür. İnsanlar yükümlülükten kurtulmak için değişiklik yapabilirler. Şimdi Kur'ân'ı değiştirecek kadar Allah korkusundan yoksun kişiler ne diye Kur'ân'da olmayan ibadetleri Kur'-ân'a ekleyip kendilerini yükümlülük altına soksunlar? Bunlar saçma sapan düşüncelerdir. Din düşmanı Batınîler bunları ortaya atıp insanları Hz. Muhammed'in dininden uzaklaştırmak istediler. Müslümanları böldüler. Arkadaşınız gibi düşünen kimi kişiler de bu fikirleri alıp kendilerini dinin tekliflerinden çıkardılar. Oh ne güzel. Namaz yok, oruç yok. Her şey serbest. Öyle dine can kurban. Ama namazsız, ibadetsiz din olmaz. Hz. Peygamber "Namazı olmayan dinde hayır yoktur" buyurmuştur. Eğer arkadaşın akıllı, iyi niyetli biri ise bıraksın bu saçma fikirleri, namaz kılmasa da hiç değilse Kur'ân'a iftira etmesin. Vallahi Allah'ı ve Peygamber'ini incitir. Bizden söylemesi.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş