SAMİMİ İTİRAF *** SABAH NAMAZININ VAKTİ PDF 
Pazar, 14 Ekim 2018 00:00

SAMİMİ İTİRAF 

Değerli Hocam sizden helallik almak isterim.

Hocam ben ilk dini bilgilerimi sizden aldım desem doğrudur. O zamanlar vatan gazetesindeki yazılarınızı her gün düzenli okurdum. Daha sonra da birçok eserinizi okudum. Hani derler ya bir indirilmiş din var, bir de uydurulmuş din var. Daha sonra biraz başkalarının etkisinde kalınca sizin hakkınızda muhalif laflar ettim. Eserleriniz hakkında da bazı şeyler...Ama şimdi elimde çok şükür yine sizin tefsiriniz var. Sizin hikmetli, feyizli sözlerinizle inanın tefsirinizi okumaya doyamıyorum. Allah'a hamdediyor, sizden de helallik diliyorum. Kalın sağlıcakla değerli hocam...

Cevap: Önce samimi sözleriniz için teşekkür ederim. Allah size geçeği göstermiş, doğru din anlayışına ulaşmayı nasibetmiş. Bana gelince başkası­nın iğvalarına kapılarak aleyhimde konuşmuş olan, gerçeği öğrendikten sonra sa­mimi itirafta bulunan ve özür dileyen herkese hakkım helâl olsun. Ama önyargı ve kötü niyetle saldıranların, Allah'ın huzurunda, iftira ve yalanlarının cezasını çekeceklerine inanıyorum. Er yarın Hak Divanında belli olur. Selamlar.

 


 

SABAH NAMAZININ VAKTİ

Hocam saygılarımı sunarım. İmsak vaktinin girmesi ile birlikte sabah namazını kılabilir miyiz? Sağlıcakla kalın...

Cevap: İmsak vakti, sabah namazının başlangıç vaktidir. O zamandan itibaren güneş doğuncaya kadar sabah namazı kılınabilir. Yeni İslam İlmihali kitabımızdan:

Sabah namazının vakti: Doğu tarafında ufukta görülen geçici beyazlıktan sonra, genişlemesine beliren beyazlıktan itibaren başlar, güneş doğuncaya kadar devam eder.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş