YUSUF SURESİ 67. ÂYETİN TEFSÎRİ (2) *** KURAN'I VE EZANI TERSİNDEN OKUNUNCA CİNLER ETKİ ALTINA ALINIR MI PDF 
Cumartesi, 08 Eylül 2018 00:00

YUSUF SURESİ 67. ÂYETİN TEFSÎRİ (2)

(...dünden devam)

2.İkinci görüşe göre halk, sayılarının çokluğunu ve güzelliklerini, güçlü yapılarını görüp kıskanmasınlar diye Hz. Ya'kub oğullarına ayrı ayrı kapılardan girmelerini emretmiştir. Halk bunları kıskanır, büyük kral da onları böyle topluca görürse kendisine karşı isyan çıkarmalarından kuşkulanabilir diye düşünmüştür. Oğullarını böyle kuşkulardan uzak tutmak için ayrı kapılardan girmelerini istemiştir. Bunun nazar değmesiyle bir ilgisi yoktur.

“إنِ الْحُكْمُ إلاَّ ِللهِ: Hüküm yalnız Allah'ındır" Hüküm: İnsanı bir şeye bağlayıp bunun tersine engel olmaktır. Mümkün olan iki taraftan birini tercih edip diğerini imkânsız hale getirmeğe hüküm denir. Kısaca hüküm dediğini yaptırmaktır. Ya'kub'un: "Hüküm yalnız Allah'ındır" sözü, kâinatta yalnız Allah'ın buyruğunun geçtiğini, her şeyin O'nun fermanına boyun eğdiğini, O'nun takdirine kimsenin engel olamayacağını ifade etmiştirç

***


 

KURAN'I VE EZANI TERSİNDEN OKUNUNCA CİNLER ETKİ ALTINA ALINIR MI?

Selamın aleyküm hocam. İnternette ezanı, ayetleti tersten okuyunca, dinleyince cinler musallat olur, ya da itaat altına almak için böyle şeyler yapılır tarzında yazılar vardı. Eğer böyle olsaydı Bir tane ünlü hafız bütün sayfaları ezbere bilip hatta tersten bile okuma yeteneğine sahip olduğunu söylemişti. Bunlar yalan mıdır? Kusura bakmayın hocam başınızı ağrıtıyorum. Sadece meraktan soruyorum hocam ve birazda takıntılarım var.. Nolursunuz ferahlatın içimi. Allah razı olsun. ..

Cevap: Bu söylenenler şeytan işi sözlerdir. Böyle yapan kimse cinleri emri altına alamaz ama cinler, şeytanlar onu emirleri altına alırlar. Böyle yapan kimse küfrün içine balıklama atlamış olur. Öyle bir insanın dinle imanla ilgisi kalmaz.

.

 

 

Son Güncelleme: Perşembe, 06 Eylül 2018 21:23
 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş