EŞCİNSELİN ÂKIBETİ SORUNU *** SECDE ARASINDA DUA PDF 
Pazar, 05 Ağustos 2018 00:00

EŞCİNSELİN ÂKIBETİ SORUNU

Selamın aleyküm hocam. Benim sorum eşcinsellikle ilgili. Birisi internette eşcinselliğin nedeni cinlerdir. Yok homoseksüel ve lezbi­yenliğe yöneltir tarzında yorumlarda bulunmuş. Ama bunun hiçbir dini kaynağını bulamadım ben. Sizin yazınızda insanlarda eşcinsellik genlerinde olabilir ama bu duygu güzel düşüncelerle baskılanabilir demişsiniz. Bunu kendim için sormuyorum; yüzlerce insan var bu durumda olan. İnsanları böyle korkutmak neden? Bir tane hoca da eşcinsellik tedavisi olan sapkınlıktır demiş. Bir de eşcinsel olup da ibadetlerini yapan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu insanlara direk cehennemlik demek, cenaze namazları kılınmaz demek ne kadar doğru? Sizin yorumlarınızı merak ediyorum bu konuda. Şimdiden Allah razı olsun..

Cevap: Bu konuda daha önce yeterli derecede yazdım. Yazdık­larıma ilave edecek bir şeyim yoktur. Yalnız şunu belirtmeliyim ki hiç kimse hakkında şu mutlaka cehenneme gidecektir, diyemeyiz. Allah'ın azabı yanında affı da vardır. Ve affı cezasından, rahmeti gazabından çok çok fazladır. Allah dilediğini affeder. Kimini tevbesiyle, kimini de tevbe etmeden affeder. Bir hadiste eğer insanlar Allah katında bulunan af ve mağ​firetin dereceseni bilseler, herkes cennete gitmeğe ümitlenirdi. Ve eğer insanlar Allah'ın azabının miktarını bilseler herkes ümitsizliğe düşerdi, buyrulmuştur. Kimin cennete kimin cehenneme gideceğini sadece Allah bilir. Siz o İnternete konulan savruk fikirlere güvenmeyin ve onlara takılıp kalmayın.

 


 

SECDE ARASINDA DUA

Hocam 06 Nisan 2004 tarihli Vatan gazetesindeki yazınızda sorulan bir soru üzerine şöyle cevap vermişsiniz (son paragraftan):

“Duanın daha çok kabul edileceği zamanlar seher vakitleri, cuma zamanı, iftar vakitleri, bayram sabahlarıdır. Özellikle secde aralarında ve secdelerin ardından yapılacak dua çok makbuldür. Onun için Peygamberimiz rükûdan doğrulurken, iki secde arasında otururken ve secdenin ardından tespihten sonra dua ederdi.”

Hocam burada "rükûdan doğrulurken, iki secde arasında oturur­ken" dua edilmesi namaz sırasında mı oluyor? Eğer öyleyse namaz sırasında dünyevi isteklerde bulunabilir miyiz? Dua açısından önemli bulduğum bu kısmı anlayamadım. Açıklık getirebilirseniz çok sevinirim.

Hocam saygılar sunar ellerinizden öperim. Sağlık sıhhat ve afiyet dilerim...

Cevap: Asıl dua namaz esnasında yapılan dualardır. Zaten na­mazın temel adı duadır. Hz. Peygamber secdede rükû'dan doğrulurken çeşitli dualar okurdu. Dua insanın ihtiyaçlarını Allah'a arz etmesidir. Ancak makbul ve muteber dua, kamuyu ilgilendiren dualardır. Fakat insan gerektiğinde dünyası için de dualar edebilir. Namazda farz olan Kur'ân okunur, secdede, rükûdan doğrulurken ve tahiyyatta istediği gibi dua edebilir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş