HAMİLELİK VE ORUÇ *** BEBEĞE HÜMA İSMİ PDF 
Pazartesi, 04 Haziran 2018 00:00

HAMİLELİK VE ORUÇ

Saygıdeğer hocam, cevabını tam olarak bir türlü bulamadığım birkaç konuda sizin değerli Bilginizden istifade etmek istedim.

2016 yılı Ramazan ayında hamileydim ve hiç oruç tutamadım. Bu oruçlarımı daha sonra kaza mı yapmalıyım? Keffaret mi ödemeliyim? Yoksa hamilelik hastalık gibi bir hal sayılır da hiçbir sorumluluğum yok mudur?

İkinci olarak oğlum Ömer Yiğit kadir gecesinde doğdu ve hatta doğum ben namaz kılarken başladı. Bu durum oğlumun inşallah hayırlara vesile olacağını gösterir mi? (Elbette en doğruyu Allah bilir)

Üçüncü olarak da bebeğimin uyku düzeni bozukluğu nedeniyle sık sık sabah namazını vaktinde kılamıyorum. Sabah uyanınca kılıyorum. Bu durum uygun mudur?

Değerli zamanınızdan vakit ayırıp da sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum. Allah sizden razı olsun. Hürmetle...

Cevap: 1) Hamilelik dolayısıyla tutamadığınız oruçları sonradan kaza edeceksiniz. Ama oruç tutmakta zorlanıyorsanız, her oruç günü için bir fitre (takriben 15-20 Tl) sadaka vereceksiniz. Bir aylık oruç fidyesi 600 tl eder.

2) Kadir gecesinde doğmak inşaallah iyiye yorumlanır. Ama aynı gecede doğan nice dinsiz, imansız da vardır. Bunu da bilmek gerekir.

3) Sabah namazını vaktinde kılamıyorsanız uyandığınızda kılacaksınız. Ama bunu alışkanlık haline getirmek doğru olmaz. Siz kalkmak niyetiyle yatarsanız mutlaka Allah sizi namaz vaktinde uyandırır.

 


 

BEBEĞE HÜMA İSMİ

İyi günler hocam müsaadenizle bi sorum olacaktı bebeğimin adını Hüma ya da Hümanur koymak istiyorum. Gönül rahatlığı ile ismi koyabilir miyim? Ünlamı güzel mi, caiz mi? 

Cevap: Hüma efsanevi bir kuşun adıdır. Hüma da Hümanur da güzel isim, gönül rahatlığıyla bu ismi bebeğine koyabilirsin

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş