Müslüman kız, Hıristiyan erkekle evlenebilir mi? *** Okurumun takdiri

Müslüman kız, Hıristiyan erkekle evlenebilir mi?

Sayın hocam, ben Almanya'da yaşıyorum ve bir Hollandalı Bey ile tanıştım. Kendisiyle çok iyi anlaşıyorum, iyi bir insan, beni üzmüyor.

Biz evlenmek istiyoruz fakat kendisi Hıristiyan (Katolik). Ama Allah’a ve peygamberlerine inanıyor, bir de öldükten sonra dirilmeye de inanıyor.

Şimdi hocam Müslüman bir kız, dinimizde, Hıristiyan bir erkek ile evlenebilir mi yoksa tamamen haram mı? Bir de tabii çocukları düşünmek lazım, çocukların da ben Müslüman olmasını istiyorum, aksi takdirde bunun günahı çok büyüktür herhalde.

Ben bu Hıristiyan Bey ile evlenip belki ilerde Müslüman olabilir diye ümit ediyorum. Çünkü zamana ihtiyacı var. İleride evlendikten sonra Müslüman olursa bunun sevabı var mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim hocam. Saygılarımla.

Cevap: İslâm bilginlerinin çoğunluğunun kanısına göre Müslüman bir erkek, Kitap ehli (Yahudi-Hıristiyan) bir kızla evlenebilir ama Müslüman bir kız veya kadın, Müslüman olmayan bir erkekle evlenemez. Fakat Kur’ân-ı Kerîm'de böyle bir yasak getirilmemiştir. Siz eğer dininize sadık kalacak ve doğacak çocuklarınızı Müslüman olarak yetiştirecek iseniz bence O Katolik Hıristiyan ile evlenmenizde sakınca yoktur. Ancak evleneceğiniz o kişinin Hz. Muhammed'in de peygamberliğini kabul etmesi ve âhirete de kesinlikle inanması gerekir. Ayrıca çocukların Müslüman olarak yetiştirilmesine karşı olmaması da önemlidir. Bu konularda kesin söz verirse evlenmenizde sakınca görmem. Çünkü Kur’ân kendisinden önceki İlahi dinlere saygı gösterilmesini emreder. Peygamberler, birbirlerinin hükmünü geçersiz kılan insanlar değil, birbirlerinin misyonunu tamamlayan Tanrı elçileridir. Peygamberleri ve onların dinlerini birbirine karşı gibi gösterenler, maalesef egoist din uzmanlarıdır. Allah'ı seven ve O'na tapan insanlar kardeştirler.

 

Okurumun takdiri

Hocam yazılarınızı mümkün mertebe takip ediyorum Allah sizden sonsuz razı olsun. O kadar mantıklı şeyler yazıyorsunuz ki hani dinden çıkan insan sizinle imana gelir. Rahmetli babam yıllar önce o zamandan bilirim hep sizin kitaplarınızı okurdu, yani sizin eserlerinizle çocukken tanıştım. Nerde bir sohbete katılsam hep sizden örnekler veriyorum; tabi işlerine gelmeyenler o da kim oluyor diyor. Adam ilkokul mezunu, ömründe hiç kitap okumamış; kalkmış bilmişlik yapıyor. O ilim adamı olmuş, siz cahil olmuşsunuz. Tabiî ki bu tür insanlara hiç taviz vermiyoruz. Kısacası hocam siz yazmaya devam edin, Allah sizden razı olsun.

Cevap: Teşekkür ederim, Allah babanıza rahmet eylesin. Bize karşı gelenler aslında Kur'ân'a karşı geliyorlar. Küfrün gayyasına düşüyorlar ama sevap işlediklerini sanıyorlar. Tam Kur'ân'ın dediği gibi “Size, işleri bakımından en çok zi­yana uğrayacak olanları söyleyeyim mi? Dünya hayatında bütün çabaları boşa gitmiş olan ve kendileri de iyi iş yaptıklarını sanan kimseleri? İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve O'na kavuşmayı inkâr eden, bu yüzden eylemleri boşa çıkan kimselerdir." (Kehf Suresi: 103-105)

Dün şarap masasından kalkmış olanlar bize bilgi satmaya kalkıyorlar. Cehaletin böylesine katmerli cahillik denilir. Siz bu tür insanlarla karışlaşırsanız asla ödün vermeyin, dik durun. Akif''in dediği gibi "Çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım!" Allah hakka yardım etsin, hakkı savunanları nusretiyle desteklesin. Selâm ve sevgilerimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ