DÄ°NÃŽ KONU HAKKINDA YARDIM (1) PDF 
Pazartesi, 21 Mayıs 2018 00:00

DÄ°NÃŽ KONU HAKKINDA YARDIM (1)

Süleyman bey,

Dini konuda, yetkin bir kişinin cevaplarına ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum. Daha önce de size mesaj göndermiştim ve beni cevapsız bırakmadınız. Onun için de ayrıca teşekkür ederim

Sorularım şu şekildedir;

1)  Kul Hakkı: Daha önce bazı yaÅŸadığım olaylar nedeniyle üzerimde kul hakkı olduÄŸunu düşünüyorum. Bundan dolayı da çok rahatsızım. Kul hakkı ile ilgili yazılar okudum. Mutlaka kiÅŸinin bulunup helallik alınması gerekliliÄŸi üzerinde duruluyor. Fakat üzerimde kul hakkı olduÄŸunu düşündüğüm kiÅŸileri bulmam neredeyse imkânsız. 15 sene öncesinden bahsediyorum. Zaman belki bir mazeret olmayabilir ama kiÅŸilerin isimlerini veya onlarla temas kuracak kiÅŸileri bile hatırlamıyorum. Bu durum ile ilgili okuduÄŸum yazılarda karşılığında para verilmesi (Zannedersem sadaka olarak) gerektiÄŸi yazıyor. Bu durum hakkında yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor?  Para vermem gerekiyorsa, ne kadar? veya neye göre hesaplayacağım?

 

2-) Yılda bir ya da iki kez içki içen birisiydim.  2016 yılının son 5 ay içinde özel sorunlarımdan dolayı (Bunun mazeret olmadığını biliyorum) çok içki tükettim. 1 Ocak 2017 itibarı ile içkiye tövbe ettim. Åžu ana kadarda içki içmedim ve içmeyi de düşünmüyorum. BaÅŸta dediÄŸim gibi zaten çok nadiren içki tüketen biriydim. Tövbe ederken, Kuran'ı Kerim üzerine el bastım ve rabbime tövbe ettiÄŸimi belirterek bir daha içki içmeyeceÄŸime yemin ettim. Bunun dışında tövbe etmek için dinen yapılması gereken baÅŸka bir iÅŸlem var mıdır?

 

3-)  Son olarak , düzenli bir ÅŸekilde  namazımı kılmak istiyorum. Namaz kılmayı biliyorum. Fırsat buldukça cuma namazlarına gidiyorum. Fakat vakit namazlarını da kılmak istiyorum. Ben karakter olarak yaptığım iÅŸi en iyi ve düzgün ÅŸekilde yapmaya çalışan birisiyimdir. Bundan dolayı düzenli olarak namazımı kılacaksam her ÅŸeyini kaide ve kurallara tam uygun olarak yapmalıyım. Sonradan ÅŸunu da şöyle yapmalıymışım gibi geriye dönüşler yapmak istemiyorum. Dedikleri gibi, gittiÄŸiniz yolun uzunluÄŸu deÄŸil, doÄŸru olması önemlidir. Bunun için bana bu konuda yardımcı olacak önerebileceÄŸiniz sizin veya baÅŸka bir ÅŸahsın eserinin ismini iletebilir misiniz? (YararlanabileceÄŸim kaynak sayısı ve bunların maliyetleri önemli deÄŸildir. Yeter ki doÄŸru yolda olduÄŸumu bileyim)

 

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim...

(devamı yarın..)

 

 

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ