DİNÎ KONU HAKKINDA YARDIM (1)
Pazartesi, 21 Mayıs 2018 00:00

DİNÎ KONU HAKKINDA YARDIM (1)

Süleyman bey,

Dini konuda, yetkin bir kişinin cevaplarına ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum. Daha önce de size mesaj göndermiştim ve beni cevapsız bırakmadınız. Onun için de ayrıca teşekkür ederim

Sorularım şu şekildedir;

1)  Kul Hakkı: Daha önce bazı yaşadığım olaylar nedeniyle üzerimde kul hakkı olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da çok rahatsızım. Kul hakkı ile ilgili yazılar okudum. Mutlaka kişinin bulunup helallik alınması gerekliliği üzerinde duruluyor. Fakat üzerimde kul hakkı olduğunu düşündüğüm kişileri bulmam neredeyse imkânsız. 15 sene öncesinden bahsediyorum. Zaman belki bir mazeret olmayabilir ama kişilerin isimlerini veya onlarla temas kuracak kişileri bile hatırlamıyorum. Bu durum ile ilgili okuduğum yazılarda karşılığında para verilmesi (Zannedersem sadaka olarak) gerektiği yazıyor. Bu durum hakkında yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor?  Para vermem gerekiyorsa, ne kadar? veya neye göre hesaplayacağım?

 

2-) Yılda bir ya da iki kez içki içen birisiydim.  2016 yılının son 5 ay içinde özel sorunlarımdan dolayı (Bunun mazeret olmadığını biliyorum) çok içki tükettim. 1 Ocak 2017 itibarı ile içkiye tövbe ettim. Şu ana kadarda içki içmedim ve içmeyi de düşünmüyorum. Başta dediğim gibi zaten çok nadiren içki tüketen biriydim. Tövbe ederken, Kuran'ı Kerim üzerine el bastım ve rabbime tövbe ettiğimi belirterek bir daha içki içmeyeceğime yemin ettim. Bunun dışında tövbe etmek için dinen yapılması gereken başka bir işlem var mıdır?

 

3-)  Son olarak , düzenli bir şekilde  namazımı kılmak istiyorum. Namaz kılmayı biliyorum. Fırsat buldukça cuma namazlarına gidiyorum. Fakat vakit namazlarını da kılmak istiyorum. Ben karakter olarak yaptığım işi en iyi ve düzgün şekilde yapmaya çalışan birisiyimdir. Bundan dolayı düzenli olarak namazımı kılacaksam her şeyini kaide ve kurallara tam uygun olarak yapmalıyım. Sonradan şunu da şöyle yapmalıymışım gibi geriye dönüşler yapmak istemiyorum. Dedikleri gibi, gittiğiniz yolun uzunluğu değil, doğru olması önemlidir. Bunun için bana bu konuda yardımcı olacak önerebileceğiniz sizin veya başka bir şahsın eserinin ismini iletebilir misiniz? (Yararlanabileceğim kaynak sayısı ve bunların maliyetleri önemli değildir. Yeter ki doğru yolda olduğumu bileyim)

 

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim...

(devamı yarın..)