İBADETİN AMACI RUHU OLGUNLAŞTIRMAKTIR *** RÜYA YORUMU ÜZERİNE PDF 
Pazar, 20 Mayıs 2018 00:00

İBADETİN AMACI RUHU OLGUNLAŞTIRMAKTIR

Sayın Hocam, yaşım 59. Yurt dışında çalışmaktayım. Yaklaşık 4-5 gündür hasta olmamdan ötürü olsa gerek bu sabah sahura (saat 03:55'de bitiyor) uyanamadım. Uyandığımda saat 04:54 idi. Geçmişte çok kerelere sahur yapamadan oruç tutmuşluğum var. O anda sanki saat 03:54'müş gibi gittim, tansiyon ilacımı 1 bardak suyla içtim. Sonra içime kurt düştü ve uyku mahmurluğunu attıktan sonra kendime geldim ve saatin geçmiş olduğunu fark ettim. Orucum geçerli midir? Tutmaya devam edeyim mi? Tabi ki Allah katında olanları sizler de bilemezseniz. Siz olsaydınız ne yapardınız? Saygı ve hürmetlerimle. ...

Cevap: Orucuna devam etmeliydin. Allah sehven yapılan hataları bağışlar. Kaldı ki Zaten Diyanetin ilan ettiği imsak vakti çok erkendir. Asıl oruç tutulacak zaman, ışıkların sokakları doldurduğu zamandır. Siz de zaten henüz ortalık tam aydınlanmamış iken oruca başlamışsınız. Allah kabul etsin.

 


 

RÜYA YORUMU ÜZERİNE

Sayın hocam benim de rüyalarım 1 ya da 5 ay arayla gerçek oluyor ve bir rüyamı sizinle paylaşmak istiyorum. Rüyamda bulunduğum köy basılıyordu ve ben ormana kaçıyordum, ak sakallı dede geldi ve bana bir devlet kuracaksın dedi ve 2 kurt çağırdı, bu kurtlar sana yardım edecek dedi, kurtlar insana dönüştü ve biri mağaranın başında beklemeye başladı. Bunun anlamı nedir?

Cevap: Ben rüya yorumcusu olmadığımı defalarca yazdım. Sizin rüyanızın gerçek yorumunu da bilemem. Ama bana, izlediğiniz filmlerin ve okuduğunuz kitaplardaki efsanelerin rüyanıza yansıması gibi geldi bu rüya.  Bence böyle hayallere kapılmayın, devlet kurmak öyle kolay bir iş değildir. İşte devlet yıkıp devlet kurmaya kalkanların sonu gözler önüne serilmektedir. Allah hayra tebdil eylesin.  

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş