Her kab içindekini sızdırır *** Recm hakkındaki rivayet

Her kab içindekini sızdırır

Sayın hocam çok özür dilerim, ben sizi anlıyorum ve bir şüphem yok, ayrıca akıl ve mantık da kabul ediyor, söylediklerinizle ilgili acaba profesörler birlikte oturup bu âyetler hakkında beraberce tartışıyorlar mı, bir araya geliyorlar mı, ben bunu merak ettim, yoksa size inanıyorum sizi takdir ediyorum; buna Allah şahi­dimdir. Hatta geçen sene tren ile araba da dahil Almanya’dan yolculuk yaptım; ayak­ları mest ettim; oturduğum yerde namaz kıldım. Size ayrıca defalarca dua ettim; kolaylık oldu benim için. Yanımdaki arkadaşım da abdest aldı, yaşlı arkadaş da ayaklarını yıkamak için eğildi ve kalkamadı; beli tutuldu kaldı ve bir kez daha size tşk ettim. Ben her kişiye diyemiyorum mest etmenin yeterli olduğunu, diyemedim, sizi üzmek istemem sayın hocam. Saygılar, hayırlı yıllar dilerim.

Cevap: Ben oldukça yaşlı bir adamım. Kimsenin bilgisine ve katkısına ihtiyacım yok. Doğru bildiklerimi yazıyorum. Kabul eden var, küfreden var. Her kab kendi içindekini sızdırır, Bal kabından bal sızar, şarap küpünden şarap sızar, necis kabından da necis sızar. Bize tepkiler de işte böyledir. Onları düşünmüyorum. İnsanların saldırısından peygamberler dahi kurtulamamış­lardır. Ama hak gelmiş, batıl sonunda def olup gitmiştir.

Profesörler bir araya gelip fikir birliği ederler mi? Etmezler. Zaten asıl problem orada. Her biri kendisini en yüksek, en bilgili görür. Kibir, gurur kimilerinin iliklerine kadar işlemiştir. Onlar yanlış da olsa, bile bile klasik bilgilerden beslenirler. Onları yaymakta ve onlarda ısrar etmekte maddeten ve manen çıkarları vardır.

Selamlarım, Allah'tan sağlık ve afiyet dileklerimle.

 

Recm hakkındaki rivayet

Hocam merhaba, Peygamberimize çok yakın olan büyük sahabilerden rivayet edilen her hadise güvenebilir miyiz? Örneğin bir rivayet'te Hz. Aişe "Ahzab suresi, Bakara suresi kadar uzundu ve biz onda, zina eden evli erkek ve kadını Allah'tan bir ceza olarak recmedin, âyetini okurduk; ne var ki Osman döneminde Ahzab Suresi'nin çoğu kayboldu" diyor. Bu ve buna benzer rivayetler de önemli hadis bilginlerince kayda geçiriliyor. Bu nasıl oluyor?

Cevap: Bu tür rivayetler bir yandan Hz. Osman'ı taşlamak, onun işine gelmeyen Kur'ân âyetlerini çıkardığı düşüncesini verip onun hakkında kuşkular uyandırmak; bir yandan da Kur'ân'ın, Tevrat'ta bulunan recm uygulamasını kaldırıp zina cezasına sadece yüz sopa getirmesiyle yetinmeyip mutlaka recm cezasını Kur'ân'a söyletmek amacına yöneliktir. Kesinlikle uydurmadır. Çünkü gerçeklere terstir. Kim tarafından söylenirse söylensin. Aslında söyleyen o büyük sahabi değildir; uyduranlar güvenilir yapmak için sözü o sahabiye yamamışlardır.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ