KEHANET AT ATABİLDİĞİN KADAR PDF 
Çarşamba, 18 Nisan 2018 00:00

KEHANET AT ATABİLDİĞİN KADAR

Hocam selamünaleyküm. 

Abdullah baba, 

İsrail Suriye'yi almadıkça Mehdi çıkmayacak. İsrail Suriye’ye vuracak. Suriyeliler Türkiye'ye kaçacak. Savaşta İsrail Medîne'yi bombalayacak. Filistin ve Lübnan'da çok kayıp verilecek. Türkiye'yi de vuracaklar. Daha sonra İsrail Hatay’dan vuracak. Amik ovası kan gölüne dönecek. Türkiye'den insanlar “biz de Yahudi'yi ülkemizden çıkaralım" deyip orada toplanacaklar.   Bu sırada Yunan Türkiye'nin batısını vuracak. Amik ovasındaki Türklerin bir kısmı geri dönecekler. Bir kısmı ise orada kalıp Yahudileri yok etmek için savaşacaklar.  

Türkler bu savaşın başında yenilecekler. Afganistan ve Türki devletlerden askerler gelip Mehdiye yardım edecekler. İstanbul bu savaşta işgal edildiği için İstanbul Mehdi tarafından anlaşma yoluyla yeniden geri alınacak.”  

Abdullah Gürbüz Baba’ya göre Amik ovasında Türkiye ile savaşacak olan düşman Yahudilerdir. Ancak bunlar İsrail mi, yoksa ABD ya da BM görün­tüsündeki Yahudi kuvvetleri mi göreceğiz.  

Diye bir yazı okudum. Kehanetleri diye. Benim bildiğim gaybı yalnızca Allah bilir. E peki neden böyle şeyler paylaşıyorlar, Anlamadım. Biraz takıntım var bide böyle konulara sizlere sormak istedim. İnşallah cevap verirsiniz. Allah Razı olsun. Bir de YouTube de felan eliyle karşısındakinin başını tutup cin felan çıkarıyor anlamadım gitti. Allah razı olsun. 

Cevap: Bu tür saçmalıkları söyleyenler Kur'ân'a inanmayan kişilerdir. Peki siz ne demeye bunları yayıyorsunuz? Gaybı Allah'tan başka kimse bilmez. İsâ'nın ve Mehdî'nin geleceği hakkındaki rivayetler de çelişkilerle doludur. Bu tür kehanetler aslında Falan veya filan Baba'nın kendi sezgileri değil, birtakım tılsımlı kitaplardan aktarma şeylerdir. Kur'ân'a aykırı olan bu uydurmalar sağlam bir kanıttan yoksundur. İnsanlar böyle kehanetlerle avunmaktan hoşlanmışlar; halkın bu merakını sezinleyenler de işte cifr, tılsım, havass gibi gizemli yollara başvurarak sözde gizli bilgi diye birtakım tılsımlı kitaplar yazmışlardır. İsa niçin gelecek? Hz. Muhammed'e ümmet olma şerefine ermek için? Derdi ne? Niçin peygamber iken sıradan insan düzeyine insin? Peki İsa Peygamber'e ümmet olmak istediyse öteki peygamberler niçin bunu istemediler? Bu tür haberler Yahudilikten Hıristiyanlığa, orada da İslâm literatürüne geçirilmiş ve bu haber Mehdî kılıfına sokularak servis edilmiştir. Bu konuyu daha önce ayrıntı ile yazmıştım. Ayrıca konu üzerinde ayrıntı isteyenler Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimde İsâ ve Mehdî maddelerine bakabilirler.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş