DİNLE ALAY EDEN KİŞİLERİN SİTESİNE KATILMAK İNSANI DİNDEN ÇIKARIR MI? *** KIRÂAT HAKKINDA BİR SORU
Perşembe, 22 Mart 2018 00:00

DİNLE ALAY EDEN KİŞİLERİN SİTESİNE KATILMAK İNSANI DİNDEN ÇIKARIR MI?

Selâmünaleyküm! Benim girdiğim bir sohbet sitesi vardı, ama oraya son zamanlarda tövbe haşa Yüce ALLAH'A hakaret eden bir şerefsiz girmeye başladı.

Ben de bu hakaretleri duyup görmemek için uzun bir zaman girmedim oraya.

Eğer girseydim dinden çıkar mıydım? Çünkü girince o hakaretleri tekrar görme olasılığım vardı? Bu olasılığı göz ardı edip girseydim yine o siteye kâfir mi olurdum?

Çünkü benim niyetim sohbet yapmaktı, Yüce Allah'a yapılan hakaretleri görmek değildi. Aksine çok sinir oluyordum o şerefsize. Ve Yüce Allah'a, Kitaplarına, Peygamberlerine, Meleklerine, ahirete; kısaca İslam'ın bütün gereklerine inanıyorum. Ama yine de bu soru aklımı kurcalıyor. Çünkü nefsim tekrar girmemi istiyor o siteye...

Cevap: Kur'ân'a göre Allah ile, Peygamber ile alay edilen yerde bulunan kimse derhal oradan ayrılmalıdır. Ayrılmıyorsa onların sözlerine ortak olur. Siz o tür insanların sohbetlerine katılma arzusu duyuyorsanız, demek ki ruhunuzda küfre eğilim var. Vazgeçin bu tür sapık insanlara ilgi duymaktan. Sohbet edecek dürüst ve inançlı insanlar bulun.


 

KIRÂAT HAKKINDA BİR SORU

Selemün aleyküm, ekteki resimlerde görüntünün biri bendeki mushafin Bakara Suresi 68. âyet resmi. Diğer resim ise Süleyman hocamın tefsir kitabından Bakara Sure­sinin  68. âyetin resmi. Bendeki mushaftan okuyunca "me levnüh" okunuyo, tef­sirden okuyunca "me hiy" okunuyo. Diyanetin yazdığında "me hiy" okunuyo. Benim Mushaf­ta hata mı var? Yardımcı olabilir misiniz? Selemün aleyküm ...

Cevap: Kelimenin orijinali şöyledir: "مَا لَوْنُها Mâlevnuha" Bunu kim "melevnuh" yazmış ve okumuş? Yanlıştır. Doğrusu mâ levnuha'dır. Zaten ben sizin yazınızdan da bir şey anlamadım. Diyanet nasıl me hiy yazar? Aslı: "مَاهي mâhiye" dir. Kim me hiye diye yazmışsa yanlış yazmıştır. Ayrıca selemün aleyküm olmaz. Selâmün aleyküm olmalıdır.