FİTRE HK. *** İBADETLERİN AMACI (1) PDF 
Pazar, 25 Şubat 2018 00:00

FİTRE HK.

Hocam rahatsızdım yazamadım Ramazan hayırlı sağlıklı geçsin.

Fitre vereceğim ben rahatsızım tutamıyorum bunu tek kişiye mi vereyim dağıtayım mı hocam 430 TL ediyor.

Ayrıca özel bir sorum olacak izninizle ben 43 yaşındayım 22 yaşında sizin ve Yaşar hocanın yazılarını okuyup dini öğrendim.

Yaşar hoca son dönemde Deizimden bahsetmeye başladı, kitap da yazdı. Hocaya ne oldu anlamadım. Kuran'ı terk mi etti, yoksa rahatsızdı onun etkisi mi oldu hocam? Teşekkürler...

Cevap: Bana göre fitrenizi dört kişiye paylaştırın. Ama gerçekten fakir olup halini kimseye söyleyemeyenlere verin. Her birine yüzer lira verirseniz, belki Ramazan günü dertlerine devâ olur. 

Rahmetli Yaşar Hoca hakkında bir şey söylemek doğru olmaz. Ölmüş­leri hayır ile anmak gerekir.

 


 

İBADETLERİN AMACI (1)

Teşekkürler hocam. Kısaca bir anlatım yapacağım izninizle. Ben bazı sebeplerden dolayı ağır depresyonlar yaşadım, üzüntülerden dolayı kalıcı ağrılarım oldu, mutlu bir evlilik yaşayamadım. İş güç derken 43 oldum ve hayat kaçtı gitti artık pek bir hayati beklentim kalmadı, inancımda ise bir beklentim yok cennet gibi. Sadece Allah’ın varlığını bildiğim için ve her ne kadar mutsuz bir hayat yaşadıysam da ona olan sevgim hiç bitmedi, inançlı ve sağlam inançlı biriyim tüm malımı onun yolunda göz kırpmadan vererek çekip gidebilirim. Yalnız artık siz hariç diğer hocalara inancım da kalmadı. Oruç tutamıyorum, zorlasam tutarım ama ağrılı bir şekilde bu ibadeti Allah ne kadar isteyecek?

Yorumlara baktım hasta yataktan kalmayacak şekildeysen orucun fitresi olur diyorlar. Namaz için de aynı yorum. Hep zorluk. Severek umutla ibadet bile yasaklanmış halde. Keşke ömrümü size verebilsem de bu din için yararım olsa ama çok yoruldum. Banka için bile hocam güvenmiyorum İslami bankalara ve bu şekilde kendini lanse edenlere çevrem de gözlemlediğim hepsi riyakâr size yazmaktan o kadar mutluyum ki keşke ellerinizi öpebilsem bir gün ben.

Tek başıma bu kadar adam olabildim fakat affeden, kuluna sevgi besleyen bir dini anlayış bulamadım. Hep cehennem, korkutma. Eğer ben sadece namazla oruçla yargılanacaksam bu benim ruhumu tatmin etmiyor. İnsan paylaşımıyla, insanlığıyla, sevgisiyle yargılanır. Allah büyük, gerçek bir kudrete ermek isterdim, size çok teşekkür ediyorum.

Bana birkaç kitap önerebilir misiniz? Arapçam yok, o sebeple Türkçe olursa sevinirim, saygılarımla. Ayrıca İzmir’e gelirseniz lütfen haber verin hocam sizi görmek dinlemek isterim...

 (cevabı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş