ÖNEMLİ BİR KONUDA SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM.. (3) PDF 
Pazartesi, 05 Şubat 2018 00:00

ÖNEMLİ BİR KONUDA SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM.. (3)

(...dünden devam)

Okurumun Cevabı

Hocam Allah razı olsun. Bugüne kadar bu konuda aldığım en içime sinen cevaptı.

Eşimin hiç yalan söylediğini görmedim. Evlendiğimizde inan­dığını ama yarım inançlı olduğunu düşünüyorum. Babası biraz böyle. Kendince babası gibi doğru yolu bulduğunu söylüyor. İlk Deist olduğunda ben de inancımın sağlam kalması için namaza başladım. Namaz boşlamam için defalarca müdahalede bulunmaya çalıştı, ama ben şiddetle karşı çıktım. Namaza devamda ısrar ettim ve artık namaz kılmam konusunda fikrini söylemiyor. İlk zaman bildiği sureleri alaycı bir tarzda söylemeye başladı ben de en şiddetli şekilde müdahale ettim. Bu tarzı bırakmazsa boşanacağımı söyledim. Bunun üzerine artık bunu da bıraktı. Halen bazen çocukların din dersindeki sureleri ben öğreteyim diyor, kesinlikle söyletmiyorum.

Tüm bu yaşananlar çocuklara da olumsuz örnek teşkil ediyor. Kızım on altı yaşında. Ben ne kadar dini konuları bildiğim en özüyle öğretmeye çalışmış olsam da zaman zaman " ben de inanmıyorum" deyip zaman zaman inanıyorum diyor. Sanki kıyamet öncesi alametlerden olduğu söylenen " ahir vakitte aynı gün içinde Müslüman din değiştirecek" dendiği gibi.

Oğlum ise on iki yaşında. Şimdilik daha merhametli ve inanca yatkın. Tek duam çocuklarımın ve benim ayrıca neslimizin Ku'ân ve imandan ayrılmaması. Ayrıca Allah isterse eşimin de gönül gözü açılarak iman etmesi.

Hocam tekrar kıymetli vaktinizi ayırarak büyük bir titizlikle bana bu dini yorumu hazırladığınız için size minnettarım. Allah razı olsun. İyi günler.

***

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş