ÖNEMLÄ° BÄ°R KONUDA SÄ°ZE DANIÅžMAK Ä°STÄ°YORUM.. (1) PDF 
Cumartesi, 03 Åžubat 2018 00:00

ÖNEMLİ BİR KONUDA SİZE DANIŞMAK İSTİYORUM.. (1)

Hocam iyi günler. Ben sizin ilmihalinizi okuyarak büyümüş biri olarak dini konularda size güveniyorum. Åžu an 43 yaşındayım ve 17 yıllık evliyim. 2 çocuÄŸum var. EÅŸim evlendiÄŸimizde dine inandığını söylemiÅŸti. EvliliÄŸimizde ÅŸiddetli geçimsizlik olmasına raÄŸmen kendimizi düzelterek devam ettik.

Evliliğimizin 13. Yılında ikinci çocuğumuz üç yaşındayken "artık deist olduğunu, Tanrı'ya ve belki var olduğuna inandığı ahirete inandığını, ancak kesinlikle peygamberlere ve kitaplara inanmadığını" söyledi. O zamandan bugüne artık dinimize inanmıyor.

Ben ilk zaman çok üzüldüm, diyanet fetva kısmını aradım. Bana bu durumun zor olduÄŸu, ancak peygamberimiz döneminde Yahudi bir karı kocadan kadının Müslüman olduÄŸu, erkeÄŸin ise Yahudi kaldığı, çocuklar açısından aile birliÄŸi için peygamberimizin çocukların Müslüman gibi yetiÅŸmesi koÅŸuluyla bu evliliÄŸin devamına izin verdiÄŸi söylendi. Buna istinaden ben eÅŸimden ayrılmadım, çocuklarımın dine uygun yetiÅŸmesi için de elimden geleni yapıyorum. Ancak çocuklar babasının düşün­cesinin farkındalar. Zaman zaman da dini bakış açısından babalarının bakış açısına maruz kalıyorlar.  

Ben tüm ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Artık evlili­ğimizde uyumu saÄŸlamış olsak ta bu durumun dine aykırı olup olmadığı konusunda ciddi endiÅŸelerim var. Kendimi özellikle evlatlarımın yetiÅŸmesi açısından büyük bir vebal altında hissediyorum. Ama bir yandan da boÅŸansam çocuklar için daha da zararlı olabileceÄŸini düşünüyorum. Açıkçası cesaretim yok. Aslında çalışan biri olarak bir miktar maddi bağımsızlığım var, ama boÅŸanmak da ayrı bir vebal. 

Hocam Kur'ân-ı Kerim'in mealinde Hz. İbrahim'in babasının inan­ma­dığı, Hz. Nuh'un oğlunun inanmadığı gibi örnekler de var. Ama bu sorun beni çok rahatsız ediyor.

Eşim kişilik yönünden gayet iyi birisi. Ama dini konular olunca zıt fikirde oluyoruz ve çocuklar da bunu görüyor.

Hocam çok uzattım ancak zor bir durumdayım. Hep bıçak sırtında yaşıyorum. Bu konuyu dini açıdan yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. Allah size hayırlı bir ömür ve en güzel ahiretini versin inşallah. İyi günler dilerim...

(cevabı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ