DOMUZ ÜRÜNLERİNE TEMAS PDF 
Çarşamba, 31 Ocak 2018 00:00

DOMUZ ÜRÜNLERİNE TEMAS

Selamünaleyküm Hocam, Ben size, rahatsız olduğum bir konu hakkında danışmak istiyorum. Ben Avrupa'da yaşıyorum ve malumdur ki, her yerde domuz ürünü bulunan, bir ülkedeyim. Benim de rahatsızlığım bu konu hakkında.

Psikolojik olarak, domuz etinin (yağının) her yere bulaştığını düşünüyorum ve ben bu yüzden, apartman giriş kapıları, otobüs stop düğmeleri, tramvay/metro kapıları, çalıştığım kantorun kapıları gibi ortak kullanılan yerlere dokunmaktan çekiniyorum. Birinin elinden veya herhangi bir şekilde oralara domuz eti, yağı (mesela insanların elinde yediği domuz salamından) bulaşmıştır ve bu da benim elime ve dolayısıyla ağzıma bulaşır diye.

Veya insanların dokunduğu, tuttuğu yerlere dokunmaktan çekiniyorum, ya da direk elimi yıkama hissine kapılıyorum. Bu yüzden bilhassa yabancılarla tokalaşmak bile zor geliyor.

Elimden de herhangi bir şekilde ağzıma bulaşacak ve günaha gireceğim diye. Sonuçta çevremizde domuz eti, yağı tüketen birçok insan mevcut ve insanlar ellerini temizlemeden her yere dokunabiliyor. Evdeki bazı eşyaları bile bu yüzden temiz­liyorum bazen. Beni rahatsız eden, tuttuğum yerlerin pis olması değil, ama belirttiğim gibi, domuz eti/yağı bulaşmış olabileceği ve bi şekilde ağzıma bulaşacağı.

Dinimizde bu konu hakkında bi açıklama var mı acaba? Ya da benim düşüncelerim yersiz mi (sonuçta doğruluk payı olabilecek bir düşünce)? Bu konu beni gerçekten beni ve çevremdekileri (eşimi) çok rahatsız ediyor.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Allah'a emanet olun...

Cevap: Sizinki bir takıntıdan ibarettir. Kur'ân domuzun etini yemenin haram olduğunu söylüyor. Domuzun yağının veya tüyünün sizin bedeninize bulaşmasının haram olduğunu söylemiyor. Siz kendi kendinize din çıkarıyorsunuz ve dünyayı başınıza dar ediyorsunuz. Domuz da Allah'ın yaratıklarındandır. Allah'ın yaratığına bu kadar olumsuz bakmak doğru olmaz. İnsan eti de haramdır. Peki insan ile tokalaşmak haram mıdır? Köpek eti de yenilmez. Köpeğe dokunmak haram mıdır? Ne olur domuz eti yemiş olanın elinin kapıya dokunmasıyla? Siz onu yiyecek misiniz? Haram olan yemektir. Domuz kılıyla halat yapmak, ya da domuz kılını ayakkabı dikiminde kullanmak caizdir. Hasılı kardeşim sizin düşün­ceniz dine dayanmıyor, zaten dini bu kadar daraltmak da günahtır. Dinde önemli olan gönülden Allah'a bağlılıktır. Vazgeçin bu ham düşüncelerden. Bu düşünceler size manen hiçbir sevap kazandırmaz, tam tersine ruhunuzu bozar, düşüncenizi etkiler, Allah'ı düşüneceğiniz yerde böyle şeylerle uğraşmak size sevap getirmez. Sevap olan, gönlü Allah'a vermektir.  

Bu yazdığınızın özel olduğunu söylüyorsunuz? İsim vermiyor­sunuz? Ben zaten yazılarımda isim belirtmem. Cevaplarımı isim belirt­meden okurlarımla paylaşırım.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş