BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ
Salı, 23 Ocak 2018 00:00

 

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّآ إِلَيۡهِ رَٲجِعُونَ

 

"Biz Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"

Bir Süre için yurt dışında bulunuyorum. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı özel kalemden arayıp Eski Diyanet İşleri başkanlarından Dr. Lütfü Doğan'ın vefat ettiğini bildirdiler. "Her nefis ölümü tadacaktır!" "Yeryüzünde bulunan her canlı, her varlık fânidir. Kalıcı olan sadece yüce Allah'tır."

Dr. Lütfü Doğan Ankara Müftülüğü, Ankara Ün. İlahiyat Fakültesinde okutmanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Onun ardından bu fakir Diyanet İşleri Başkanlığına getirilmişti. Kendisi Devlet Bakanı olunca bazı kanunsuz emirleriyle beni kırmış ve Diyanetten ayrılmamı sağlamıştı. Bu yüzden kendisine kırgın idim. Fakat yıllar sonra Diyanet İşleri Başkanlığının dâvetiyle Hacda bir arada bulunmuştuk. Yolda birlikte yürürken ayrı ayrı zamanlarda iki kez: "Bana hakkını helâl et!" dedi. Ben de kırgınlıkların mazide kaldığını belirterek hakkımı helâl ettiğimi söyledim. Bu mütevazi davranışı, kendisinin iyi niyetini gösterir.

Evet, iyi kalbli, yufka yürekli biriydi ama insanlar bazen geldikleri mevkide yanıltılarak hata yapabilirler. Hatadan salim olan yalnız Allah'tır.

O şimdi Allah'ın huzuruna gitmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ukbâda makam-ı cennet, ailesine ve Diyanet camiasına başsağlığı dilerim. Allah ğarîk-i rahmet eylesin!