Modern hurafelerle içinizi sıkıntıya sokmayın *** Tevbe kul hakkını da siler mi?

Modern hurafelerle içinizi sıkıntıya sokmayın

Sevgili hocam öncelikle bana tavsiye ettiğiniz kitapları kitapçılarda bula­mıyorum. Bilinen bir hocamızın kitabını okuyorum, okudukça kafam karıştı, kor­kularım oldu.

Ölüm sonrası azab’ı eliyle yaptıklarını ölüm ötesinde insanın kar­şısına dikmek ve yaptıklarını seyretmesi olayından başka bir şey yoktur demiş. Sonra immortalite’yi anlatmış devamında. Nefsin mertebesi sıfatları var mı? günahkârların cehennemde 3 defa kalmaktan bahsettiğini yazmış, sanki sonsuz azapta olunacağını da cennetin de birçok boyutlardan oluştuğunu, verilen görevi yerine getirmekle bu boyutlardan geçilebileceğini Allah’ı peygamberler dahil kimsenin göremeyeceğini yazmış sevgili hocam bu yazdıklarım doğru mu­dur? Saygılarımla

Cevap: Senin durumuna acımak gerekir. Tutarsız, atmasyon düşüncelere ken­dinizi kaptırıyorsunuz, sonra huzurunuzu bozuyorsunuz. Ben size "Görünmez Âle­min İzleri" adlı eserimi okuyunuz dedim. Bulamıyormuşsunuz. Ne demek bula­mamak? www.yeniufuklarnesriyat.com sitesine giriniz. Oradan sipariş verebilirsiniz. Ayrıca telefonla da isteyebilirsiniz. Karşı tarafta Akademik yayınevinde vardır bu kitaplar. Şuraya da telefon edebilirsiniz: 0216 492 66 13

Hurafe kitaplarla kendinizi sıkıntıya atmayın. Öte âlem hakkında sadece Kur­'ân'ın sözü kesin kanıttır.


Tevbe kul hakkını da siler mi?

Sayın Hocam bir yazınızda “İçtenlikle tövbe, her günahı siler” diyorsunuz. Ve yazınızda devamla: “Çünkü Cenabı Hak, kullarına umut vermiş: ‘Ey nefislerine yazık eden kullarım, Allah’ın rahmetinden umut kesmeyin. Zira Allah bütün günahları bağışlar!’ buyurmuştur. Peygamberimiz de: ‘Günahtan tövbe eden, hiç günah işlememiş gibi olur’ demiştir.. Bir hadiste ‘Kul Allah’a yürüyerek giderse Allah kula koşarak gelir” buyurulmaktadır.’”

Sayın Hocam bu günahlara kul hakkı da dâhil mi? Bu kul hakkı içinde tabii ki mala, cana kıymak da var. Belki çalınan mal geri verilip helallik dilenebilir. Ama ya bir kişi cana kıymışsa onun durumuna nasıl af gelir, bilemiyorum. Ve soruyorum. Sorarken de Kur’ân-ı Kerîm’in birkaç ayetini düşünüyorum.

"Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalıcı olmak üzere cehennemdir. Allah ona gazabetmiş ve lânet etmiştir. Ve ona büyük bir azap hazırlamıştır." (en-Nisâ, 4/93)

Allah kolaylık versin. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. En derin saygı ve selamlarımı sunarım.

Cevap: Bir insan nasıl bu kadar düşünceyi devre dışı bırakır anlamıyorum. Yahu kardeşim Cenabı Hak bütün günahları dilerse bağışlar diyor, siz yine diyor­sunuz ki buna kul hakkı da dâhil mi? Ben artık ne diyeyim? Anlamak iste­meyene zorla anlatma gücüm yok benim.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş