HAYALET Mİ ÜÇ HARFLİ Mİ? (1)
Perşembe, 18 Ocak 2018 00:00

HAYALET Mİ ÜÇ HARFLİ Mİ? (1)

Merhaba. Siz'den başka danışacak kimseyi düşünemedim. Bilgilendirir ve yardımcı olursanız memnun olacağım.

Olay:Yakınım, 65 yaşlarında bir kadı. Beş vakit namazında - abdestinde.Yüzünden *Kur'an* okur durumda. Devamlı okuyor.. İnançlı bir hanım. Sıklıkla *cin*' ler rahatsız eder durumda.. İlkten ölmüş kocası silüet şeklinde görünmüş; sonraları bedenen görünmeye başlamış ..Kocasından başka cin'ler de, namaz kılarken bile arkasından rahatsız ediyorlarmış.. Daha pek çok anlattıkları var.. Ben, 80 yaşında bir mühendisim ..Anlattıklarının uydurma ve yalan olmadığına inandım.. Size danışmayı ve yardımınızı istemeyi uygun buldum. Nasıl davranılsın, neler yapılsın Korunmak için, ne gibi tedbirler alınsın. *Allahın* da izni ile.. şifa allah'tan. Yardımınızı esirgemeyeceğiniz umudu ile...     Önereceğiniz; faydalı olabilecek  her türlü şeyi, içtenlikle uygularız...

Saygı ve hürmetlerimle Sağlıklı günler dilerim. Selamlar..    

Cevap: Değerli kardeşim, ben bu cin peri işlerinde uzman biri değilim. Bu iş benden çok psikiyatrları ilgilendirir. Ama benim bildiğime göre bu Hanımefendi’ye görünen kendi kocasının ruhu da olabilir yahut kocası şekline bürünen bir üç harfli de olabilir. Kendisine tavsiyem, içtenlikle Cin Suresinin, kul Eûzu bi-rabbi'l-felak, Kul Eûzu bi-rabbi'n-nas surelerini, âyetel-kürsî'yi okusun. Hiç korkmasın. Onlar kendisine kötülük yapamazlar. İnanarak bu sure ve âyetleri okursa onlar kendisine yaklaşamazlar.

Cinler hakkında biraz bilgi vermek yararlı olur

Kur'ân âyetlerinden: cinlerin ateş bir mâric’den yaratıldığı, bu ateşin gözeneklerden geçen bir ateş olduğu, yani cinlerin, maddeden geçen ışın özelliğine sahib oldukları; cinlerle Allah arasında bir soy ilişkisi bulunmadığı; cinlerin de insanlar gibi yaptıklarından sorumlu tutuldukları, hesaba çekilecekleri, Allah'a isyan edenlerinin cehennemde azâba uğratılacakları; insanlara olduğu gibi cinlere de peygamberler gönderildiği; cinlerin güçlerinin de sınırlı olduğu; gaybı da bilmedikleri; cinlerin kötüleri olan şeytânların, insanları kötü yola sürmek için insanların gönüllerine kötü düşünceler fısıldadıkları; kötü cinlerin gökteki yüce topluluğun sözlerini çalmağa uğraştıkları, fakat salınan ışınlarla kovuldukları; iyi bir grup cinnin gelip Kur'ân dinledikleri ve fevkalâde etkilenerek dönüp kavimlerini uyardıkları anlaşılmaktadır.

Ruhsal varlıklar iki bölüme ayrılır: Tamamen iyiler; hem iyisi hem de kötüsü bulunanlar. Tamamen iyi olan ruhsal varlıklar, meleklerdir. Hem iyisi, hem de kötüsü bulunan ruhsal varlıklar ise cinlerdir. Cinlerin iyisine sadece cinnî, kötüsüne de şeytân denilir. Kehf Sûresinin 50. âyetine göre şeytânların başı İblîs'tir.

(devamı yarın..)