YUNAN ERKEK İLE EVLİLİK
Cuma, 05 Ocak 2018 00:00

YUNAN ERKEK İLE EVLİLİK

Selamlar Süleyman Hoca, size bir sorum olacaktı. Ben 27 yaşın­dayım ve Almanya'da yaşıyorum ailemle birlikte. Bu sene üniversiteyi bitireceğim inşallah. Üniversitede bir Yunan erkekle tanıştım, 4-5 senedir tanışıyoruz ve her boş zamanımızı birlikte geçiriyoruz. Kültürlerimiz ve görüşlerimiz ayni, aileme çok saygılı davranıyor. Şimdilik daha arkadaşız ama üniversite biterse bana evlenme teklifi yapmak istediğini öğrendim bir arkadaşımdan. 

Ben de onu çok seviyorum ve onunla bir ömür geçirmek isterim. Fakat dinim İslam bu konuda nasıl hüküm veriyor? Bir Müslüman kız olarak Hıristiyan yunanla evlenebilirmiyim? Umarım bana yardım edebilirsiniz. Saygılarımla...

Cevap: Kızım bu konuda gelen birçok soru var. Hepsine verdiğim cevap şudur: Kur'ân'da Müslüman erkeklerin Hristiyan veya Yahudi kadınlarla evlenebilecekleri belirtilmiş, ama Müslüman kadınların Hristi­yan ya da Yahudi erkeklerle evlenip evlenemeyecekleri hakkında bir hüküm belirtilmemiştir. İslam âlimlerinin büyük çoğunluğuna göre Müs­lüman kadın Hristiyan erkekle evlenemez. Ama benim kanaatime göre eğer Hristiyan veya Yahudi erkek İslâm dinine saygılı olacak ve doğacak çocukların Müslüman olarak yetiştirilmesini kabul edecekse Müslüman kadın onunla evlenebilir. Ama adam çocukların Hristiyan olarak yetiştiril­mesini isteyecekse o zaman onunla evlenmek caiz değildir. Müslüman bir kadın Hristiyan çocuklar doğurmamalıdır. Doğrusunu isterseniz ben size Müslüman bir gençle evlenmenizi tavsiye ederim. Seçim size aittir.