KUR'ÂN HZ. PEYGAMBER TARAFINDAN YAZDIRILMIŞTI (1)
Cumartesi, 25 Kasım 2017 00:00

KUR'ÂN HZ. PEYGAMBER TARAFINDAN YAZDIRILMIŞTI (1)

Saygıdeğer hocam ben 45 yaşında kafasında soru işaretleri olan biraz araştırmacı bir Müslümanım sorularıma cevaplar arıyorum fakat cevapları beni tatmin etmiyor inşallah siz benim kalbimi mutmain edersiniz 1.sorum hz peygamber niçin ölmeden önce deve kürek kemiğine ceylan derisine yassı taşlara papirüs yapraklarına ve hafızların hafızasındaki ayetler toparlayıp düzenleyip kontrol edip emniyet altına almamıştır seneler sonra sahabeler ve halife bu işi bir sürü tantanayla yapmıştır bence bir peygamberin en değer verdiği şey bu olmamalı mı siz bile bir alim olarak eserlerinizin üzerinde titriyorsunuzdur.

2.sorum ahzap 51 de örnek olması gereken bir kişiye ayrıcalık verilmesi diğer müminlere 4 eş alabilirsiniz fakat adaletli olmalısın deniyor fakat kendisi bundan muaf tutuluyor burada kafam karışıyor hocam affınıza sığınarak amcası Ebu Talip'le beraber yıllarca yol arkadaşlığı yapıyor can yoldaşı oluyorlar fakat amcası nedense Hz. peygamberin dinini kabul etmiyor hocam size saygılar selamlar yüce yaradan tüm insanlığa mutluluk versin...

Cevap: Bu sorduğun şeylerin yüz kez cevabı verilmiştir. Bir kere Hz. Peygamber vahiyleri yazdırıyor ve yazdırdıklarının bir nüshasını da kendi evinde saklıyordu, Yazdırmadığını kim söyledi? Yazdırdığını Kur'ân söy­lüyor. Çünkü Kur'ân Peygamber karşıtlarının, ona şöyle itiraz ettiklerini belirtmektedir: “Dediler: 'Evvelkilerin masalları, onları yazmış, sabah akşam onlar kendisine yazdırılıyor'." (Furkan Suresi: 5) Bu söz, Hz. Peygamber'in Kur'ân'ı yazdırdığını göstermiyor mu? Evet o, kendisine gelen vahiyleri yazdırıyor ve bunların bir nüshasını kendi evinde saklıyordu. Bu konuda Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimin Kur'ân maddesinden ayrıntı ile öğrenebilirsiniz. Ayrıca Peygamberimiz son konuşmasında "Ben size Allah'ın Kitabını bıraktım. Ona uydukça yolunuzu şaşırmazsınız" buyurmuştur. Bu sözden Hz. Peygamber'in, kendisinden sonraya yazılı bir Kitap bıraktığını göstermez mi? Yazılmamış olan şey bırakılmaz. Demek ki Kur'ân yazılmıştı. Ebubekir döneminde Peygam­ber'in evinde bulunan Mushaf alınıp diğer yazılı malzeme ile karşılaş­tırılarak bir cilt haline getirilmiştir. Çünkü Peygamber'in hayatında vahiy devam ettiği için yazılanlar bir cilt halinde bir araya getirilip bağlanma­mıştı. Bu iş Ebubekir zamanında yapıldı.

(devamı yarın..)