HZ. PEYGAMBER’İN NA’ŞINI ÇALMA GİRİŞİMİ PDF 
Pazar, 22 Ekim 2017 00:00

HZ. PEYGAMBER’İN NA’ŞINI ÇALMA GİRİŞİMİ

Sayın hocam, bir aile dostumun bana gönderdiği yazı var, 1146 senesinde yaşayan Selçuklu hükümdarı Mahmut zengin Aksular kralı olsa gerek size aynı yazıyı göndermeyi bilemedim, bu muhterem kral, rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor, teveccüh namazı kılıyor, yatıyor 3 kere aynı rüyayı görüyor, şu 3 kişiye dikkat et diyor, Şamdan Suriye’den yola çıkıyor, Medine’ye gidiyor, orada herkese hediyeler veriyor ki bizzat o kişiyi arıyor, ve nihayet 2 kişi daha varmış hediyeyi almayan; onu da çağırıyorlar hediyeyi veriyorlar, Peygamberimizin tarif ettiği kişilerin bu olduğunu hemen tanımış adam ve evine gidiyor baksalar ki evin içinde tünel kazmışlar mezara kadar uzanıyor, yani Hristiyanlar göndermişler adamları ki efendimizin mezarını çıkarın getirin diye, tabii adamları idam ediyorlar, sayın hocam bu adamların çıkardıkları laflar beni öldürecek, bir zamanlar demişlerdi ki Özal’ın da beynini Amerikalılar incelemek için mezardan kaçırmak istemişler de olmamış, Allah aşkına bu olayın aslı astarı var mı, ben dostuma dedim ki ben böyle uyduruk işlere inanmam kusura bakma dedim, biraz aram açıldı, saygılarımı sunarım sizi çok rahatsız ettim hakkınızı helal edin efendim, hayırlı günler dilerim...

Cevap: Sözünü ettiğiniz Selçuklu sultanı, Suriye Selçuklularının sultanıdır. Rüyasında Hz. Peygamber kendisine iki kişiyi gösterip "Beni bunlardan kurtar" demiş. O da adamlarıyla birlikte Medine'ye gitmiş; sultanın halka bahşiş dağıtacağını, herkesin gelip payını almasını ilan ettirmiş. Herkes gelmiş ama sultanın rüyasında gördüğü kişiler yok. "Araştırın bakalım, gelmeyen yok mu?" diye emir vermiş sultan. Araştırmışlar. Dünyadan el etek çekmiş iki derviş olduğunu, Harem yakınlarında oturan o iki dervişin dünya parası istemedikleri için gelmediklerini söylemişler.O dervişler getirtilince rüyada kendisine gösterilen iki kişi olduklarını gören sultanın emriyle, oturdukları ev araştırılmış. Meğer bunlar gündüzleri mescitte ibadet ederken geceleri gizlice evlerinin altından tünel kazıp Hz. Peygamber'in na'şını çalarak kendi yerlerine götürmek ve orayı ziyaretgâh yapmak amacında imişler. Bu iki derviş idam edilmiş ve Sultan Peygamber'in kabrinin çevresinde ikişer metre kazdırıp orayı kurşunla çevrelemiş. Bu olay Sabri Paşa'nın Mir'atu'l-Haremeyn adlı kitabında anlatılmaktadır. O iki derviş Hıristiyan falan değil, Karmatî denilen aşırı batınî mensuplarıdır. 

Ama bu olayın gerçek mi yoksa efsane mi olduğu araştımaya değer.

Okurumun teşekkür cevabı:

Sayın hocam Allah sizden razı olsun uzun ömürler versin, size çok dua edince bana kızıyorsunuz ama ben sizden neler öğrenmedim ki, nasıl dua etmem ben, teşekkür ederim.. Allah razı olsun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş