HOCAM İLMİNİZE İHTİYACIM VAR PDF 
Cumartesi, 07 Ekim 2017 00:00

HOCAM İLMİNİZE İHTİYACIM VAR

Hocam ben yeni evli bir insanım. Eşimi tanımadan önce günahlar işlediğim bir yaşantım vardı. Ancak eşimi tanıdıktan sonra tamamen değiştim günahlarımdan tövbe ettim. Evleneli çok az bir vakit oldu. Normalde ailem inançlı insanlar ancak beş vakit namazları yok. Oruç tutarlar fitre verirler kötülük etmezler ama namazlarımız ailecek eksiktir. Ben açık bi insanım. Orucumu tutardım ancak bende namaz kılmazdım. Evlendikten sonra eşine sadık, yuvasıyla ilgilenen tertemiz niyetli bi insan oluverdim. Bilmiyorum dinen vicdanın merhametin hükmü nedir ama vicdanlı ve merhametli oldum yaşantım boyunca, ancak günahım kendimedir. Şimdilerde kısa bir süre önce namaz kılmaya başladım. Her zaman dua edip tövbe ediyorum af diliyorum iyi güzel şeyler istiyorum. Ancak bir sıkıntım var ki gözlerim uykuya direniyor. Gündüzleri sabah ezanından birkaç saat sonra uyuyorum. Uyuduğumda nefes alamama hareket edememe ve benzeri tarzda karabasan dedikleri halusinasyonlar görüyorum. Üstelik son zamanlarda gördüğüm birkaç rüyanın belli kısımlarınıda yaşamış bulunmaktayım. Dua okuyorum, abdestli uyuyorum, içimden besmele çekiyorm, kabus gördüğümde ancak kurtulamıyorum. İçimi artık tuhaf bir korku kapladı. Üstelik eşim işe gidince yalnız kalıyorum evde. Benim bu gördüklerim yaşadıklarım nedir. Bana bir yol gösterin. Kime söylesem bana Felak ve Nas oku dedi. Abdestli yat dedi. Oysa bunları yapıyorum. Baş ucuma Kurn-ı Kerim koydum. Boynuma bir cevşen astım. Bana bi akıl verin, bi yol gösterin ne olur. Kendimi rahatlatmaya yetemiyorum.Allah'a emanet olun, saygılarımla...

Cevap: Hanımefendi, gönül süsleyen anlamına gelen isminiz güzel bir isim. Siz isminize layık olmaya çalışın. Her sabah namazının ardından bir Fatiha, üç İhlas, üç de salavat-i şerife okuyup gözlerinizi yumarak içinizden Allah’ı düşünün. Ve sadece nefesinizle Allah Allah diye zikredin. Bunu beş yüz defa yapın. Ardından da Haşr Suresinin son dört âyetini okuyun.

Ayrıca yazdığımız Açıklamalı Yeni Dua Mecmuası adlı eserden sıkıntının giderilmesi hakkındaki duaları okuyun. Kendinizi gönülden Allah’a verirseniz Allah’ın izniyle sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Dua Mecmuasını “Yeni Ufuklar Neşriyat, Nuh Kuyusu cd. No. 267 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul adresinden temin edebilirsiniz. Yayıncının telefonu: 0532 2131143’tür. Selâmlar, sağlık ve gönül huzuru dileğimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş