KUR’ÂN BAŞIN VE AYAKLARIN MESHEDİLMESİNİ EMREDER *** YAZIMIZA BİR İTİRAZ
Çarşamba, 27 Eylül 2017 00:00

KUR’ÂN BAŞIN VE AYAKLARIN MESHEDİLMESİNİ EMREDER

Bi ruusikum ve reculekum dediği halde ayet açıkça başını ve ayaklarınızı da meshedin ayak bileklerine kadar anlamı varken çoğu mealciler siz hariç, neden yıkayın kelimesi, topuk kelimesi geçmediği halde topuklara kadar yıkayın anlamı vermişler ... anlayamıyorum..

Cevap: Çünkü insanlar Emevi çarpıtmasını Kur'ân'ın yalın açıklamasına yeğlemişler, atalarının görüşlerini Kur'ân'a tercih etmişlerdir.

 


 

YAZIMIZA BİR İTİRAZ

...Varaka’nın peygamberimizi o peygamber diye ilan etmesiyle zaten Müslüman olduğunu anlıyoruz. Verdiğiniz örnek peygamberimizi kabul etmeyen ehli kitabın cennetlik olduğuna bir delil değildir

Cevap: Hz. Peygamber Varaka'yı İslâm’a davet etmedi. Varaka da Hıristiyanlığı bırakıp da Müslüman olmadı. Çünkü henüz o zaman Peygamber'e dine davet emri gelmemişti. İslam tarihini Kur'ân'ın iniş tarih ve şartlarını bilmeden önyargı ile hüküm vermek doğru değildir. Sizin de cennet tekelcilerinden olduğunuz anlaşılıyor. Güzel, yalnız siz cennet hayaliyle yaşayın ama şu dünyada da Avrupa marka arabaların, Avrupa marka silahların hayranı olun, Avrupa’ya gitmek için can atın. Şimdi Hıristiyan Avrupalılar sizi can attığınız Avrupa birliğine almıyorlar. Bunun karşılığı olarak da siz âhirette onları cennete almayacaksınız. Aslında yaptığınız sizin açınızdan doğrudur ama ne var ki cennet sizin elinizde değil, size tapulu değil. Hayallerinizle cennet satmaya kalkmayın. Bu size manevi derece kazandırmaz.