AL-İ İMRAN SURESİ 7. AYET MEALİ *** KUR’ÂN TEFSİRİNİZ HK. PDF 
Pazar, 17 Eylül 2017 00:00

AL-İ İMRAN SURESİ 7. AYET MEALİ

Hocam Ali İmran suresi 7. ayete, Kur'an üzerinde araştırmalar yapan ilahiyatçı bir ekip tarafından yapılan uzun çalışmalar sonucu en son olarak aşağıdaki meal verilmiş, Sizce nasıl bir meal olmuş?

Kitabı sana O indirmiştir. Ayetlerinin bir kısmı muhkemdir; onlar kitabın ana ayetleridir. Diğerleri müteşabih (muhkeme benzer) olanlardır. Kalplerinde eğrilik olanlar, istedikleri tevili kurup istedikleri fitneyi çıkarmak için Kitap’tan kendi eğrilikleriyle benzeşene uyarlar. Oysa onun te’vilini sadece Allah bilir. Bu ilimde sağlam duruş gösterenler şöyle derler. “Biz bu ilme inandık, hepsi (muhkem de, müteşabih de, te’vil de) sahibimiz katındandır.” Zikre (doğru bilgiye) sadece dik duruşlu olanlar ulaşabilirler.

Selam ve saygılarımla

Cevap: Bu meal çarpıtmadır, ancak Kur'ân'ın iniş şartlarını ve arka planını bilmeyenler bu tür çapraşık manalar verebilirler.

Önyargılılara cevap yazımıza olumlu tepkiler:

++Tüm din kitaplarını okumuş bir Alim'in sözlerini saygı ve teşekkürlerle okudum. Sağ olun Sayın Süleyman Ateş.

++Çok güzel anlatıyorsunuz. Anlayabiliyoruz. Allah sizden razı olsun.

 


 

KUR’ÂN TEFSİRİNİZ HK.

Hürriyetin yayınlamış olduğu Kur’ân tasvirinizi okudum. Maksadım katiyen eleştirmek değil, naçizhane fikrimi belirtmek. Birçok ayet yorumunuzu yerinde buldum. Emeğinize sağlık. Fakat, HZ. İsa ve gayri müslimlik ile ilgili çevirilerinizi biraz taraflı buldum. Dini kitapların hepsinin yaratıcımızın bize insan alemi okusun diye indirilmişken bu taraflılığın sebebini merak ettim. Yanlış anlamaz iseniz size bir sorum olacak. Kur-An'ı araştırdığınız gibi, İncil ve Tevrat’ı da araştırdınız mı? ..

Cevap: Bir kere Tasvir değil, tefsir’dir. 11 dizi halinde sitemde yazdığımız "Önyargılılara cevabımız" adlı yazımızı okursanız siz de yararlanırsınız sanırım.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş