BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN PDF 
Cuma, 01 Eylül 2017 00:00

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Tekrar yeni bir kurban bayramına yetişmiş bulunuyoruz. Her şeyden önce okurlarımın ve bütün İslâm âleminin bayramını tebrik eder, herkese sağlık, saadet, huzur ve başarı dilerim. Daha nice bayramlara sağlık ve mutluluk içinde ulaşmayı Cenabı Allah’tan temenni ve niyaz ederim.

Adı üstünde bayramın adı kurban bayramıdır. Arapça îd-i adhâ adıyla anılır. Hali vakti yerinde olanın bu bayram günlerinde kurban kesmesi sünnettir. Hanefi fakihler bayram kurbanına vacip demişlerse de diğer mezheplere göre kurban sünnettir. Zaten Peygamberimiz de kurbanın, Hz. İbrahim’den kalma bir sünnet olduğunu buyurmuştur.

Asıl kurban hacla ilgilidir. Hacca gidenlerin, kurban kesmeleri, kesilen kurbanların etlerinin ve kanlarının Allah’a ulaşmayacağı, Allah’a ulaşacak olanın, gönül bağlılığı olduğu Hac Suresinde vurgulanmaktadır.

Şunu da belirtelim ki dört Halife Hac dışında kurban kesmemişlerdir. Ayrıntı isteyen, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Alî’nin hayatlarını açıklayan dört kitabımızı okuyabilirler.

Şimdi tekrar bayramınızı tebrik etmeyi yinelerken kurban ile ilgili bir sorunun cevabına geçiyorum.  

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş