MÜSLÜMAN ÜLKEDE DOĞAN ÇOCUK, BAŞKA ÜLKELERDE DOĞANLARA GÖRE KAYIRILMIŞ OLMUYOR MU? *** DOMUZ YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ İŞLETMEK HELÂL Mİ? PDF 
Cumartesi, 26 Ağustos 2017 00:00

MÜSLÜMAN ÜLKEDE DOĞAN ÇOCUK, BAŞKA ÜLKELERDE DOĞANLARA GÖRE KAYIRILMIŞ OLMUYOR MU?*

Biz Müslüman olarak doğduk ve bizi yetiştirenler de Müslüman olduğundan İslâm Dini'ni benimsedik. Ancak yabancı bir ülkede doğan bir çocuk atıyorum Hıristiyan bir ailenin çocuğu Hıristiyanlık aşılanarak büyütülüyor ki bu o Hıristiyan çocukla, Müslüman çocuk arasında adaletsizlik doğurmuyor mu? Yüce Allah'ın adaletsizlik yapmayacağını da biliyoruz. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?...

Cevap: Bu konuyu her zaman açıklarım. Allah, açıkça tebliğ yapılmamış olan kimseleri sorumlu tutmaz. Dünyanın herhangi bir yerinde doğan insanlar, bulundukları kültürle yetişir, başka inançlara ve kültürlere fazla ilgi duymazlar. Çünkü içinde doğdukları kültürle beslenirler. Ne zaman ki onlara İslâm, anlayacakları dille açık açık tebliğ edilir de buna rağmen inanmazlarsa işte o zaman sorumluluk başlar.

Şimdi dünyanın neresinde olursa olsun, kendi dininin doğrularına uyar, ahlakını düzeltir, evreni yaratanı tanır ve dininin usulüne göre O'na ibadet ederse o kimse cennete girer. Kur'ân'a göre Allah'a, âhirete inanıp salih amel yapan (ibadet ve güzel ahlak sahibi) her kul cennete girer. Allah hiçbir kuluna hâşâ haksızlık etmez ve kimseyi de kayırmaz. Allah'a yönelen her kul, O'dan karşılığını alır.

 


 

DOMUZ YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ İŞLETMEK HELÂL Mİ?*

Cevap: Kur'ân, birkaç âyette şarap içmeyi, domuz eti yemeği haram kılmıştır. Dinin hükmü budur. Domuz beslemek haram değil, etini yemek Müslümanlara haramdır. Ama siz beslediğiniz domuzu Müslümanlara değil de Hıristiyanlara satabilirsiniz. Çünkü onlar domuz etini haram kabul etmezler. İçkiyi de onlara satabilirsiniz, çünkü onlar içki yasağını da kaldırmışlar. İçkiyi mubah biliyorlar. Fakat Kur'ân'da bunlar yasaktır. Bu maddeleri, Müslümanlara satmak haramdır. Ama siz özgürsünüz, ben sadece dinin hükmünü açıklıyorum. Tutup tutmamak size ait bir şeydir.

 

*yazı arşivden alınmıştır

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş