BİR NOKTA: ÇOK BÜYÜK EVLİYAULLAH VELAYET VE ÜVEYSİLİK (2)
Salı, 15 Ağustos 2017 00:00

BİR NOKTA: ÇOK BÜYÜK EVLİYAULLAH VELAYET VE ÜVEYSİLİK (2)

(...dünden devam)

Oğulları ne kadar uğraşıyorlarsa da adamı olmuyor, vuramıyorlar... Hacı Mahmud Efendi harman yerine gidiyor ki, adam hala sağ- salim orada harman sürüyor... Kızar, oğullarını çağırır, “neden vurmadıklarını” sorar. “- Baba, ALLAH hakkı için inan ki, ne zaman vurmak istedik, silah ateş almıyor, tetik çekemiyoruz, silahı yan tarafa dönderdiğimizde hemen ateş ediyor, doğrusu biz de bu işe şaştık...”

   Derler ki: Mana anlamında Hacı Mahmud Efendi Kırklara karışır, onlarla namaz kılarmış... Bu namazlarda çoğu kez imamlığa hep O’nu getirirlermiş... O günde yine namaz için gittiğinde, o günkü toplantıda O’na teklif etmemişler; Birde ne görsün: O’nun katli için fetva verdiği doktoru imamete geçirmişler...

   O anda çok mahcup olup, tevbe ederek, O’nu iyi tanıyamadığını anlatarak Doktordan özür dilemiş...İlerleyen günlerde dost bile olmuşlar. 

Nice saraylarda baykuşlar ötmekte, nice köşklerde örümcek ağını germekte

 

Cevap: Kardeşim güzel, bir şeyhe bağlanmışsın. İhlasın ve iyi niyetin sayesinde bazı haller de geçirmişsin. Ama büyük evliya olmak Allah'ın elindedir. Mü'minler Allah'ın velileridir. Allah inanan kullarının velisi yani dostudur. İnsan veli olmak için tasavvufa girmez, benliğini, ahlakını düzeltmek için sülûk eder. Allah yardımcımız olsun. Benim kitaplarımı şu adresten temin edebilirsiniz:

Yeni Ufuklar Neşriyat, 

Nuhkuyusu Cad. No.267 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 492 66 12 veya13

Cep: 0532 213 11 43

Allah yardımcınız olsun. 

***